Inici Política i Societat La realitat és tossuda

La realitat és tossuda

1883

“No deixis que la veritat t’espatlli un bon titular”. Aquesta frase s’atribueix a Randolph Hearst, magnat del periodisme sensacionalista i l’inventor de les notícies falses, “fake news”,  que tant de moda s’han posat darrerament en la comunicació política, de mans de personatges com Donald Trump o diversos membres de la caverna mediàtica espanyola.

La bona política s’ha de basar en la resolució dels problemes i les necessitats de la gent. Quan es posa l’accent en buscar problemes, es dedica poca atenció a trobar solucions. Quan s’intenta desviar l’atenció amb polèmiques interessades o es vol imposar un relat a base de repetir mitges veritats o amb desinformacions, no estem contribuint a fer que la política sigui útil ni que recuperi el prestigi i el servei que la ciutadania ens demana.

Segurament la proximitat de les eleccions fa que els partits vulguin fer notar la seva presència i algun grup polític ja fa uns quants plens que esta fent precampanya amb un discurs que sovint frega el catastrofisme, però no cal oblidar que les eleccions municipals seran el maig de 2019 i que mentrestant, cal pensar en les necessitats del dia a dia de la gent i del conjunt del poble de Llagostera. Mes enllà de les promeses i els discursos, la gent demana fets. Enredant la troca, poc camí avançarem. Escoltar, proposar i actuar son millors receptes que anar a la contra de tot, sense oferir solucions ni proposar mai cap alternativa. La crítica per la crítica no és una bona política. Aquest no ha estat mai el nostre estil i continuarem treballant perquè el resultat de la nostra feina, feta realitat, continuï espatllant els titulars mes catastrofistes.

La força dels fets

L’aprovació del Pla Local de Prevenció de residus de Llagostera, amb una detallada explicació per part del regidor de medi ambient, Xavier Vilella, va posar de manifest el model de recollida de residus que es planifica per Llagostera,  l’aprovació del pla de camins, la sol·licitud d’una pròrroga per allargar el projecte del pla de Barris fins el desembre del 2019 o el resum de les polítiques educatives que s’estan portant a terme a Llagostera, son alguns dels fets que es varen poder constatar en el ple del mes de juliol.

La planificació serveix per traçar el camí de les polítiques que es volen fer i és molt important tenir un full de ruta clar en els àmbits estratègics. És molt important tenir un model de poble i actuar per desenvolupar-lo. L’atenció a les persones amb necessitats socioeconòmiques (Pla de Barris) el medi ambient (Pla de residus i Inventari de camins) o l’educació (Pla de transició al treball PTT, accions educatives i formació ocupacional) son elements claus dins el nostre model de poble i els projectes aprovats en el darrer ple, demostren amb fets, que oferim respostes i solucions a aquestes necessitats.

Però a banda de la planificació, hi ha un dia a dia que no es pot desmerèixer: les obres per convertir el carrer Constància en zona de vianants, la instal·lació d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics o les diverses actuacions de millora i manteniment d’espais públics, també formen part del model de poble sostenible i amable que volem tirar endavant.

 L’educació és una prioritat i una inversió per a Llagostera

El balanç de les accions educatives, impulsades per l’equip de govern durant aquest curs, va tenir un paper destacat  en el ple de juliol.  La regidora d’Educació, Anna Hereu, va fer balanç de les diverses actuacions fetes per l’ajuntament de Llagostera en els centres educatius i va destacar que des de l’equip de govern estan molt orgullosos dels centres i la comunitat educativa de Llagostera.

Anna Hereu va destacar que el 100% dels alumnes de l’Institut han aprovat les PAU i que des de l’ajuntament es col·labora de diverses maneres: donant suport econòmic, beques educatives, ajudes a les AFA’s o posant a disposició dels centres una psicopedagoga, entre d’altres.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Local, Ramon Soler, va explicar que Llagostera ha aconseguit un Pla de Transició al Treball en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Dins el marc del projecte Llagostera 3.0, a partir del mes de setembre es podrà cursar a la Casa de les Vídues un Pla de Transició al treball d’Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics.

Aquest programa de formació i inserció laboral permet que joves d’entre 16 a 21 anys que no tinguin el Graduat d’Educació Secundària Obligatòria tinguin un pla d’atenció personalitzat, orientació personal i recursos per al inserció laborals i educativa, iniciació en una professió de manera pràctica i un primer contacte amb el mon laboral.

Trobareu més informació a http://www.llagostera.cat/uploads/imagenes/113-url-1532589367.pdf

També va fer un repàs als cursos de formació ocupacional que al llarg de l’any han donat servei a 300 alumnes, usuaris de la borsa de treball.

Finalment, el regidor de Joventut i Noves Tecnologies, Robert Montiel, va fer balanç dels projectes educatius realitzats a la Casa de les Vídues durant el passat curs: el Recupera’t, que ofereix cobertura a alumnes expulsat de l’IES ha cobert 38 sol·licituds, el Reforça’t que aquest curs 2017-2018 ha incrementat el nombre de places, fins a 40, per donar ajuda acadèmica a joves de 1r a 4rt d’ESO i finalment el Reaprèn que es porta a terme per quart any consecutiu i ha facilitat assessorament a 30 alumnes, majors de 16 anys, per reprendre els estudis a través de l’IOC. La valoració per part dels assistents, IES, regidor i equip de govern ha estat molt positiva i s’ha acordat seguir amb els 3 projectes de cara al curs vinent.

Totes aquestes actuacions demostren que l’ajuntament és viu i que sempre hi ha nous reptes als que fer front. Malauradament no hi ha solucions màgiques ni recursos per a resoldre-ho tot i no sempre es pot arribar fins a on es voldria, però ens mantenim ferms amb el nostre compromís de continuar treballant, escoltant i tenir presents les sensibilitats de tothom, per fer que Llagostera sigui un poble capdavanter i un bon lloc per viure.