Inici Història

Història

nou

 

L’any 1978 es va crear l’Associació de Veïns de Llagostera, una entitat formada per diverses persones del poble que més endavant formaria El Butlletí.

Aleshores, el seu principal objectiu era neutralitzar les coses que els seus membres consideraven que estaven mal fetes; cal tenir en compte que l’associació es va crear en un context de canvi polític complicat com és la transició, on les associacions jugaven un paper molt actiu.

Al llarg del mateix any 78 van fusionar-se l’Associació de Veïns de Llagostera, Cassà de la Selva i Caldes de Malavella per tal de publicar conjuntament una revista anomenada El Brollador. Així doncs. El col·lectiu Llagostera-Cassà-Caldes va iniciar un projecte en comú. Malauradament, per manca d’acord entre els seus membres només es va publicar un sol número d’aquesta publicació, fent que El Brollador no tingués continuïtat. Va ser llavors quan l’Associació de Veïns va anar pel seu compte.

I així va ser com, gràcies a l’experiència d’haver treballat en una revista, l’any 1980 el col·lectiu de l’associació va decidir donar vida a El Butlletí i editar una publicació per al poble.

Després de desestimar noms com El Préssec, entre tots els components del col·lectiu d’aleshores es va decidir anomenar la revista El Butlletí, però amb la idea de canviar-li el nom si més endavant se’n trobava un de més encertat.

Tot i això, amb el pas dels anys i dels diferents col·lectius –tants com quatre- que han succeït l’Associació de Veïns, s’ha anat mantenint el nom original de la revista de Llagostera fins el dia d’avui.

 

Joan Ventura i Brugulat
1r president de El Butlletí

(Text cedit per a l’exposició dels 30 anys de la revista)