Inici General Comentari del ple del mes de gener

Comentari del ple del mes de gener

1332

El passat dimecres 29 de gener es va celebrar el primer ple d’aquest any i ,com sempre fem, a continuació en destacarem els aspectes que, al nostre entendre, són més interessants.

Abans però, volem donar-vos una bona noticia. El pressupost per aquest any 2020 no ha rebut cap al·legació i per tant ha estat aprovat definitivament. Com ja vam deixar clar fa uns mesos, aquesta eina és vital per al dia a dia del nostre poble i ens permet desenvolupar les polítiques pactades en el pla de govern d’aquesta legislatura.

Sempre és d’agrair la presència del públic i de les seves aportacions. La veritable participació passa pel diàleg obert amb els llagosterencs. En aquest cas una part del públic assistent al ple va mostrar la preocupació pel servei de subministrament d’aigua i dels incidents i talls que consideren massa sovintejats. Les queixes van dirigides cap a una companyia privada subministradora. El fet puntual que els ha portat a protestar pel servei ha estat una fuita que els ha mantingut sense aigua durant un parell de dies. L’ajuntament ha tingut l’oportunitat d’explicar les actuacions fetes i els projectes de futur per superar aquests dèficits.

El propòsit de fomentar el diàleg i de transparència fa que aquest equip de govern intenti portar el màxim de punts al ple. De fet a l’inici del mandat ja vam avisar que traspassàvem algunes competències de la Junta de Govern Local al Ple per tal de fer més participativa l’acció de govern.

Millora en el servei d’abastament d’aigua

El primer punt que volem destacar és la modificació puntual del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) per la millora de la xarxa d’aigua potable. Una part important dels problemes d’abastament d’aigua a què hem fet referència és conseqüència d’una canalització que no es troba en les millors condicions. Un cop aprovada la modificació del POUM i definit el recorregut de la nova xarxa, el següent pas serà fer la nova canalització cap a les urbanitzacions de Selva Brava, Font Bona i Mont Rei. Hi ha demanada una subvenció per fer aquesta actuació, d’un cost molt elevat.

Recerca de solucions al problema de l’habitatge

Un altre propòsit de l’actual equip de govern és treballar per minimitzar els problema de l’habitatge, un problema que és generalitzat al conjunt del país. En aquest sentit, hem declarat d’interès públic la construcció d’un edifici plurifamiliar amb 16 habitatges, 20 places d’aparcament i 18 trasters al carrer Roser. Aquesta promoció d’habitatges de protecció oficial permetrà posar a disposició de la gent gran habitatges assequibles i, de retruc, alliberar-ne d’altres que podran formar part del parc de lloguer social per a col·lectius que a hores d’ara tenen greus problemes per a trobar la seva pròpia llar. Aquesta declaració suposarà un descompte de la taxa per llicència d’obres d’un 95%.

Llagostera,poble feminista

En aquest ple vam presentar dues mocions. La primera d’elles de forma conjunta amb la CUP-Alternativa, el nostre soci de govern per declarar Llagostera com a poble feminista. Des del nostre grup hem treballat sempre per aquesta causa i ens omple d’orgull poder continuar fent-ho des del govern.

La moció a  més a més implicava l’adhesió a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local i la redacció d’un pla d’igualtat i LGTBIQ municipal. A més a més, insta a l’Ajuntament a no treballar amb aquelles empreses en les quals es detecti escletxa salarial entre homes i dones. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Rebuig a la sentència contra el President Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras

La segona moció que portàvem al ple va ser presentada amb CUP-Alternativa i Junts per Llagostera per rebutjar la resolució de la Junta Electoral Central en relació amb el M. H. President Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras. En ella condemnàvem aquesta decisió d’un òrgan administratiu, no judicial, que clarament busca continuar amb la repressió a què ens té acostumat l’Estat Espanyol. Tots els partits, llevat del PSC, varen votar a favor. El PSC es va abstenir.

El cost dels serveis

Durant el torn de preguntes vam donar resposta a una pregunta feta a través de Twitter al ple. En ella es demanava al nostre regidor Eduard Diaz quin havia estat el dèficit de la llar d’infants del curs 2018-2019. Com segurament recordareu aquest va ser un tema polèmic la passada legislatura ja que l’anterior equip de govern, durant la protesta de #SalvemElNiu afirmava que el dèficit superaria els 350.000 euros, mentre que des de l’oposició advertíem que aquesta xifra era exagerada. Finalment el dèficit per les arques municipals del curs 2018-2019 va ser de 317.783€. Nosaltres seguirem defensant ara al govern, el mateix que quan érem a l’oposició. L’educació és un servei i com a poble hem d’estar orgullosos de la gran qualitat que tenen les llars d’infants llagosterenques. Això, més enllà de les xifres, és el que ens comprometem a mantenir. No volem parlar tant del cost, com de la qualitat dels serveis.

Connexió amb Santa Caterina

Una notícia que ens fa especial il·lusió comentar és que l’ATM ha acceptat la proposta feta pel alcaldes de la zona per aconseguir que alguns dels autobusos que van a Girona acabin el seu recorregut a l’Hospital de Santa Caterina. La manca de connexions entre aquest hospital i Llagostera dificultava molt el transport fins aquest hospital de referència.