Inici Entrevistes (9/10) TERRITORI. Llagostera és, majoritàriament, bosc. Quina gestió en preveieu?

(9/10) TERRITORI. Llagostera és, majoritàriament, bosc. Quina gestió en preveieu?

2043
Foto: Lluís Amat.

Junts per Llagostera: Llagostera no es pot entendre sense el bosc i l’entorn. L’espai d’interpretació Can Caciques ho explica molt bé: l’aprofitament del bosc ha conformat l’economia del poble durant segles. Cal trobar noves fórmules d’aprofitament, que permetin treure un rendiment viable i que incentivi als propietaris. Cal tenir present que els boscos de Llagostera són de propietat privada i l’Ajuntament poc hi pot dir pel que fa a la seva gestió. Continuarem fent el manteniment de les franges perimetrals, amb el suport de l’ADF i d’iniciatives com les de la cooperativa Idaria.

PSC Llagostera: Volem que hi hagi un manteniment continuat, tant de boscos, com corriols, perquè es tingui en condicions, per evitar riscos d’incendi i la seva propagació.

 

ERC Llagostera: El nostre entorn forestal té un alt interès ecològic i cultural, amb una economia lligada a l’explotació de la riquesa forestal. Per a la seva gestió, alcaldables d’Esquerra amb territori a les Gavarres, hem signat un pacte per promocionar el massís turísticament i per apostar pel seu desenvolupament socioeconòmic i el foment de l’energia verda. El pacte també contempla la protecció d’aquest massís, amb cooperació amb les ADF i amb el compromís de lluitar contra la contaminació de les lleres.

Ciudadanos Llagostera: Fomentaremos todos los avances en agronomía que estén en nuestra mano, el medio agrícola tiene una profunda raigambre pero también es una disciplina que produce muchas novedades en cuanto a eficiencia y productividad, el aumento de la masa forestal en tanto sea posible y su limpieza y conservación son los retos que tenemos planteados.

CUP-Alternativa per Llagostera: La zona forestal és el gran patrimoni que conservem de diversitat de flora i fauna. Hem de recuperar el Consorci de l’Ardenya-Cadiretes i continuar impulsant el les Gavarres. Cal dotar-nos d’una brigada forestal que gestioni les franges de prevenció d’incendis, treballant amb l’ADF i que tinguin un paper actiu en la cura dels boscos i protecció davant dels incendis. L’ampliació i la millora de la senyalització dels camins rurals i de muntanya és una altra de les nostres prioritats.