Inici Entrevistes (5/10) HABITATGE. Què proposeu per combatre el problema de l’habitatge?

(5/10) HABITATGE. Què proposeu per combatre el problema de l’habitatge?

2087

PSC Llagostera: Proposem dialogar tant amb agències com particulars, per arribar a acords per a la millora de l’habitatge a Llagostera, i un d’ells és realitzar un descompte a l’IBI a tot aquell que realitzi lloguer social i a un preu assequible per a qui ho necessiti.

ERC Llagostera: Esquerra ha situat en primer pla del debat el problema de l’habitatge a Llagostera. Ampliarem el parc d’habitatges municipal i treballarem per ampliar l’oferta de lloguer social, col·laborant amb iniciatives com la masoveria urbana o el cohabitatge. Cal treballar amb tots els actors (entitats financeres, agents immobiliaris, associacions de defensa del dret a l’habitatge) i aprofitar les possibilitat que la llei ens concedeix per trobar-hi solucions.

Ciudadanos Llagostera: Exención del IBI a aquellos arrendatariarios que autoricen al Ayuntamiento a proponer arrendador. Impulso de las reformas integrales de fincas antiguas mediante exenciones de licencias de obras e IBI. Exenciones para reformas para discpacitados. Exenciones para alquileres a menores de 26 años. Se busca modernizar y adaptar fincas antiguas, promover empleo y facilitar el derecho a la vivienda en el ambito municipal.

CUP-Alternativa per Llagostera: Entenem l’habitatge com un dret bàsic i no com una mercaderia. A Llagostera tenim un problema greu d’accés a l’habitatge que ha quedat desatès. D’entrada fer complir la llei 24/2015 que dóna eines als municipis per mobilitzar habitatges buits, ampliar el parc públic municipal de lloguer. Fomentarem la masoveria urbana i el co-habitatge. Potenciarem l’oficina d’habitatge i oferirem acompanyament i alternatives dignes a col·lectius i persones en risc d’exclusió habitacional.

Junts per Llagostera: El problema de l’habitatge no és un problema local, és d’abast nacional, i cal evitar fer populisme amb un tema tan delicat. L’oficina d’habitatge la vam obrir nosaltres, hem fet actuacions urbanístiques en el nucli antic i les cases barates, es va crear la borsa de lloguer social, hem introduït bonificacions fiscals per fomentar la posada a disposició d’habitatges de lloguer social i hem començat la creació d’un parc d’habitatge. Cal que les administracions que hi tenen competències donin el finançament i les eines legals que fan falta.