Inici Entrevistes (3/10) MEDI AMBIENT. Quines propostes teniu per a la gestió dels residus...

(3/10) MEDI AMBIENT. Quines propostes teniu per a la gestió dels residus del poble?

2035

CUP-Alternativa per Llagostera: Reduir, reciclar, reutilitzar i recuperar, per minimitzar els residus. Estudiarem la millora de la recollida selectiva introduint el criteri de pagament per generació, perquè qui més residus generi més pagui. Revitalitzarem el mercat de segona mà, dinamitzarem la deixalleria i impulsarem campanyes de sensibilització per reduir residus a nivell particular i comercial, i potenciar el consum responsable. L’objectiu estratègic ha de ser el Residu Zero.

Junts per Llagostera: Una bona recollida selectiva és el camí pel que fa a la gestió de residus. L’agència està incrementant els cànons per al tractament dels residus i penalitza la mala selecció. Millorar l’eficiència en la recollida, reduir la generació de residus i fer una bona selecció dels que es generen son els objectius en aquest àmbit. Cal seguir millorant el servei porta a porta i ampliar-lo arreu on sigui viable, sense descuidar que es un servei costós i que cal fer-lo assumible. La introducció de bonificacions fiscals per incentivar-la han ajudat a millorar-ne l’eficiència.

PSC Llagostera: Continuar amb la recollida porta a porta, ampliant la deixalleria per a una millor gestió del reciclatge i afegint descompte a les botigues locals, com fins ara tenen els particulars.

 

ERC Llagostera: El Porta a Porta és la solució més idònia. De fet, hem estat pioners en aquest àmbit. Mantindrem i ampliarem el sistema a altres zones, evitant problemes que fins ara no s’han resolt. Cal fer pedagogia i penalitzar, si cal, per evitar l’acumulació de deixalles en determinats sectors del poble. La solució ideal, però, és el residu zero. Cal arribar a acords amb els comerços perquè, amb incentius fiscals, optin per la venda de productes que redueixin embolcalls innecessaris.

Ciudadanos Llagostera: Sobre el papel el plan de gestión de residuos es aceptable pero se producen vertederos espontáneos, por ejemplo en la zona de Selva Brava.