Inici Política i Societat Planificant les infraestructures necessàries a Llagostera

Planificant les infraestructures necessàries a Llagostera

1409

Sempre que comentem el ple del mes, focalitzem el comentari en els punts que desenvolupen l’ordre del dia. Aquest cop, però, la importància de les informacions de l’equip de govern i alguna pregunta del públic fan que en parlem primer. 

Un primer pas important cap al nou geriàtric

Fa molt temps que Llagostera necessita un nou centre geriàtric. Esquerra Llagostera ens vam presentar a les eleccions municipals amb la promesa de treballar per avançar en la solució. Un cop a l’equip de govern, vam ser coneixedors que no teníem el permís de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) per poder fer la construcció en els terrenys de l’Avinguda de l’Esport, terrenys pensats i adquirits per a tal fi des de fa molt de temps. 

L’Agència Catalana de l’Aigua, després de 2 anys de negociacions, ha donat el vistiplau per construir el geriàtric als terrenys de l’Avinguda de l’Esport. Una gran notícia que ens permet seguir amb el següent pas: la recerca de finançament i l’elaboració d’un projecte pel nou geriàtric. Som conscients que aconseguir el finançament per un projecte de tal magnitud i fer la construcció serà un procés llarg que de ben segur superarà el mandat, però val la pena seguir treballant en aquesta línia per cobrir una de les necessitats més urgents de Llagostera. Volem disposar, finalment, d’un nou geriàtric, modern i de gestió pública.

Un CAP amb més possibilitats

Una opinió molt generalitzada és la de les mancances en serveis sanitaris. La necessitat d’ampliar l’oferta només serà possible si ampliem els espais dedicats a l’assistència sanitària. És per això que ens vam posar en contacte amb els responsables de CatSalut per plantejar la necessitat d’una ampliació. 

Hem d’agrair als responsables de CatSalut la bona predisposició per trobar remei a aquesta manca d’espais. Producte d’aquestes converses, es va acordar ampliar el CAP del nostre municipi. El problema, de nou, és la restricció que imposa la normativa pel que fa a les zones inundables, i que no permet ampliar el centre. 

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament ens vam posar en contacte de nou amb CatSalut per oferir uns terrenys que fossin adequats per poder edificar un nou CAP. Així doncs, s’han posat a disposició del Departament de Salut de la Generalitat uns terrenys a l’Avinguda Canigó per a construir el nou CAP de Llagostera. Son uns terrenys amb una ubicació que permet una sortida ràpida en cas d’emergència i amb molt aparcament. Preveiem que aquest CAP estigui en funcionament d’aquí 5 o 6 anys.

Mentrestant, es faran actuacions puntuals a l’edifici actual per poder incloure més serveis: es farà una reestructuració interna per disposar d’un espai d’urgències i, a partir de l’abril, s’instal·laran dos mòduls provisionals que permetran augmentar considerablement els serveis oferts a Llagostera.

El futur de la UE Llagostera

Les preguntes del públic que ens seguia des de Llagostera Ràdio o de la transmissió en streaming per Youtube van portar a parlar d’una notícia que ha sorgit aquests darrers dies: la possible marxa d’una part important de la UE Llagostera. Cal deixar clar que la intenció del club no és moure tots els equips cap a una altra localitat, sinó només els equips professionals i alguns de base. Els equips que estan formats per nois i noies de Llagostera es quedaran al poble.

Des d’Esquerra entenem les necessitats del club, que no pot disposar dels espais per entrenar amb normalitat. L’Ajuntament de Llagostera no pot cobrir aquestes necessitats, com hem comentat en algunes ocasions amb el propi club, i per aquesta raó han buscat una solució. Agraïm la comprensió del club i els moments de satisfacció que han donat a molts seguidors de la Unió i de Llagostera en general.

Propostes de l’equip de govern

Una de les propostes de l’equip de govern, aprovada per unanimitat, suposa l’adhesió al Pacte d’alcaldies per a l’energia i el clima, que suposa afegir-se al compromís de reduir les emissions de CO2 en més del 40 per cent per a l’any 2030 mitjançant la millora de l’eficiència energètica i l’increment en l’ús d’energies renovables. 

Una segona proposta, aprovada també per unanimitat, és l’aprovació del codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament de Llagostera. Aquest codi marca els principis ètics i de bon govern i les normes de conducta a què s’han de sotmetre els regidors. És una eina que permet una gestió més transparent de la política municipal.

Una tercera proposta permet modificar un tram del traçat d’un camí públic a petició d’un particular. Aquestes modificacions són habituals quan hi ha una afectació raonable que es soluciona amb aquests canvis de traçats.

Mocions en defensa de drets bàsics

Des de l’inici del procés independentista s’ha exercit una repressió constant per part de l’Estat espanyol sobre els independentistes. Lluny d’acabar-se, la repressió no fa més que augmentar i ja son més de 2.800 les persones que segueixen encausades per la participació a actes relacionats amb la consulta del 9N, el referèndum de l’1 d’octubre i les diverses mobilitzacions i protestes ciutadanes. També s’han obert 600 contenciosos administratius contra els ajuntaments i els electes catalans per temes relacionats amb la independència. Aquests procediments s’estan duent a terme amb una vulneració flagrant de drets: fragmentació de la causa, manca d’imparcialitat, vulneració de garanties processals, presó preventiva injustificada, etc. 

És per aquesta raó, que juntament amb la CUP-Alternativa, vam presentar una moció de suport a l’amnistia, llei que properament es portarà al Congrés dels Diputats. L’amnistia és un concepte jurídic reconegut a nivell internacional, aplicat a centenars de països i per a situacions d’excepcionalitat política com la que estem vivint actualment. Llagostera, com a poble de Catalunya, no és aliè a la repressió i per això, des de l’ajuntament sempre ens trobareu al costat de la defensa del dret a l’autodeterminació, de l’amnistia i donant suport a totes les persones represaliades per la causa independentista.

També ens trobareu al costat de la defensa dels drets fonamentals. Amb la CUP-Alternativa vam presentar una moció de suport a Pablo Hasel i per la preservació del dret de llibertat d’expressió. Hasel va entrar a presó fa 17 dies condemnat per injúries a la corona, injúries a les institucions de l’Estat i enaltiment al terrorisme a causa de la lletra d’una cançó i de 62 missatges a les xarxes socials. Aquest empresonament suma un nou nom a la llista de preses i presos polítics. En aquesta moció, i en aquest escrit, volem manifestar el nostre suport a Pablo Hasel i el rebuig total al seu empresonament. 

Creiem que com a Ajuntament hem de manifestar el rebuig a unes actuacions que van en contra de drets bàsics com la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació, amb l’agreujant que aquesta repressió ha afectat directament a alguns dels nostres vilatans. Continuarem treballant per defensar aquests drets universals, i alhora fent propostes i treballant per a la millora del nostre poble .