Inici Política i Societat Cal revertir l’estat de tensió que existeix a la Policia Municipal de...

Cal revertir l’estat de tensió que existeix a la Policia Municipal de Llagostera

1284

Des de la oposició sabem que hi ha malestar dins del cos de policia de Llagostera. Aquesta situació que ve de lluny, ens ha dut varies vegades a preguntar o intervenir en els plens per demanar aclariments sobre aquest tema. I no únicament el nostre grup, també el nostre company regidor del grup socialista ho ha fet. Tot i això hem volgut donar marge a l’equip de govern per tal que tingués temps per actuar i prendre decisions.

És conegut que en el cos de policia local de Llagostera hi ha desavinences entres els agents. També és evident que des de l’equip de govern n’estan al corrent, ja que en el debat sobre pressupostos del passat mes de desembre se’ns va explicar, responent a una intervenció del nostre grup, que es volia ampliar la plantilla amb la figura d’un Inspector per intentar resoldre aquests problemes.

Ens consta que han sigut múltiples les reunions que s’han tingut per abordar aquesta problemàtica, però que finalment hi ha hagut inacció per part de l’equip de govern. Sabem també, que hi ha hagut diverses queixes per escrit, que per cert no han entrat per registre, on es reclamava la interlocució de l’alcalde. Una interlocució que ha sigut del tot ineficaç i que no ha ajudat a mitigar el problema.

Els canvis constants d’agents dins la plantilla que s’han produït en els darreres temps, són un dels símptomes que fan evident que les desavinences dins el cos policial no permeten mantenir un mínim ambient de cordialitat en el treball, i que aquesta tensió també afecta la relació d’aquest col·lectiu amb el consistori.

Finalment ha arribat un punt on els agents ens demanen ajuda, com a regidors que som, per que intercedim amb l’equip de govern. Volen treballar amb harmonia, i que l’actual estat de tensió no els impedeixi fer bé la seva feina. Al cap i a la fi, el que volen és vetllar per la seguretat i el benestar de la gent de Llagostera.

El nostre grup no té tota la informació que caldria per poder proposar solucions, ni creiem que hàgim d’indicar com s’ha de gestionar aquets cos. El que des del grup de Junts per Llagostera exigim és que es busqui la millor fórmula perquè aquest cos de policia pugui treballar íntegrament dedicat a la seva tasca, que és essencialment la protecció de les persones.

De la situació de divisió i tensió que viu el cos de policia ja en vam parlar al ple de pressupostos del passat mes de desembre, i des de llavors la situació no ha parat d’empitjorar, i és per aquest motiu que demanem que s’abordin amb decisió, i implicació del màxim nivell de representació del consistori, és a dir de l’alcalde, les mesures organitzatives necessàries per resoldre l’actual situació de tensió. I que s’informi puntualment els regidors i tota la ciutadania per tal de que es pugui fer seguiment de les mesures adoptades per resoldre el problema esmentat.