Inici General Enguany no tindrem MIC

Enguany no tindrem MIC

747

Més enllà del que recollia l’ordre del dia del Ple, com a grup de l’oposició vàrem realitzar un prec sobre el torneig de futbol MIC, que s’ha guanyat en els darrers anys un reconegut prestigi en el camp de futbol formatiu, i del qual Llagostera n’era seu des de feia un seguit d’anys.

En el Ple de febrer ja vàrem preguntar a l’equip de govern perquè enguany Llagostera no havia optat a ser seu del torneig. I val a dir que vàrem quedar desconcertats per la resposta de la regidora d’esports, que ens va informar que no s’hi havia optat argumentant que:

  • El cost d’inscripció era extremadament elevat. (Tot i que desconeixia la xifra).
  • Així s’havia pactat amb el Club de Futbol Base de Llagostera, l’únic club que hi ha actualment al poble.
  • Les repercussions econòmiques per al poble eren nul·les.

Vam creure, refiant-nos de la informació que havíem rebut, que no procedia fer res més, sobretot si així s’havia pactat amb el Club de Futbol Base. Tanmateix, i en comprovar que certes informacions que ens havia facilitat la regidora d’esports no eren del tot certes, ens vam tornar a informar, adonant-nos que els tres motius per no ser seu del MIC, al nostre parer, no justifiquen la renuncia a participar en el torneig.

I és que, un cop vàrem consultar tant a la regidora com al Club de Futbol Base, resulta que:

  • El cost d’inscripció és nul (no s’ha de pagar res a l’organització del MIC), l’Ajuntament només s’ha de fer càrrec del servei d’ambulàncies i conserge.
  • El Club de Futbol Base volia participar-hi, és més, estaven desitjant ser seu del MIC perquè així alguns dels seus equips haguessin pogut participar-hi.
  • Per al club era una grandíssima oportunitat de poder treure rendiment al bar, important font de finançament del Club, i així aconseguir una important injecció econòmica.
  • Per al municipi són clares les repercussions econòmiques, sobretot pel que fa a la restauració, sector que valora la setmana del torneig del MIC com a molt bona.

L’equip de govern justifica la seva decisió de no optar a participar en el MIC, en un error en la lectura d’un e-mail enviat per l’organització, i s’excusen dient que se’l van llegir en diagonal. Tot plegat sembla un seguit d’excuses, ja que som conscients que per a l’actual equip de govern el tema de l’esport no està entre les seves prioritats, i si del que es tracta és de futbol ja ni en parlem!

Tant per part de la regidoria d’esports com des de promoció econòmica creiem que s’ha fallat, que es deixa escapar una vegada més una oportunitat per a promocionar el poble i els nostres comerços i restaurants, ja que durant el torneig hi ha molt moviment de grans equips de futbol, amb nois i noies acompanyats per les seves famílies i que passen moltes hores al nostre camp.

Som coneixedors que el MIC i el Futbol Base varen estar en contacte per mirar de recuperar la plaça, i que el recolzament de l’actual equip de govern va ser nul una vegada més. Des de Junts per Llagostera volem expressar el nostre suport en aquest cas al Futbol Base i a tot el gremi de restauradors de Llagostera, així com als comerços que d’alguna manera se’n podrien beneficiar.

Ens agradaria doncs que l’equip de govern agafés el compromís de recuperar el MIC per a les properes edicions, tenint en compte tots els avantatges que representa per al Poble.