Inici General Comentari del ple de març

Comentari del ple de març

774

Al darrer ple de l’Ajuntament de Llagostera una vegada més ens vam trobar davant d’una manca de previsió per a gestionar el municipi. El govern ens du la proposta d’una modificació de crèdit amb una suma de més de 500mil euros, amb partides clarament improvisades com la intenció de la instal·lació d’alguna figura a la rotonda de Caldes per commemorar la 20a Fira del Bolet, en diem intenció perquè tal com han anat demostrant al llarg del mandat tant ERC com CUP-ALL, són de declarar intencions abans que executar-les i en reiterades ocasions ho estan demostrant.

Una partida pressupostària novament incorporada amb aquesta modificació és la compra i instal·lació d’un nou parc infantil per a la plaça de Catalunya i l’actual traslladar-lo en una altra ubicació per fer-ne el canvi. Quan el parc de la plaça va ser reparat fa escassos mesos i ara resulta que cal canviar-lo per un de nou, i aquest ha de passar a un altra zona infantil perquè el que hi ha actualment està malmès. És a dir: invertir a mobilitzar un parc que està en condicions perquè no se’ls canviarà per un de nou en una zona que no és prioritària pel govern, en canvi, el nou ha de ser per a la zona més comercial i més turística del municipi, comencen a prioritzar unes zones infantils que d’altres. No hi estem gens d’acord, i així ho vàrem manifestar en el darrer ple i en aquest escrit. Hi ha pel govern d’ERC i CUP una ciutadania de primera i de segona, com a mínim a qui els instal·laran un parc de segona mà perquè el nou no és per a ells.

La partida més extensa d’aquesta modificació fa referència amb les millores a la canalització entre els carrers Molí i Vidreres, una millora vinculada a una subvenció de la Generalitat, on aquestes millores han anat variant al llarg del mandat ampliant el pressupost substancialment fins a arribar a l’expropiació d’unes parcel·les a tocar amb la riera Gotarra. Per no voler perdre la subvenció del PUOSC ens vàrem abstenir a dita modificació de crèdit, però la improvisació contínua cada vegada és més evident.

I per acabar no voldríem deixar de parlar de la Guerra d’Ucraïna, una guerra que a ple segle 21 no entenem, i cal passar-hi fre, ajudar i ser el màxim de solidaris amb el poble ucraïnès, per aquests motius vàrem aprovar una moció conjunta de tots els grups amb representació política a l’Ajuntament per rebutjar la Guerra i mostrar tota la nostra solidaritat.