Inici General Comentari del ple del mes de gener

Comentari del ple del mes de gener

1345

Iniciem l’any 2020 amb un ple on vàrem haver d’aprovar la modificació d’un error material en la transcripció de la taxa d’escombraries, un error que cap dels 13 regidors vàrem contemplar, un error humà que entenem perfectament , en tractar-se d’un bolcat de dades de certa envergadura, al tractar-se de les ordenasses fiscals per l’exercici 2020.
Seguidament vàrem aprovar la modificació puntual del POUM per poder implantar la xarxa d’aigua potable per arribar a les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava, un bé imprescindible per la vida de les persones, que no ens podem negar a votar favorablement, com a oposició i Llagosterencs esperem que no s’allarguin les obres més de l’esperat.
Per part de la Fundació Privada Patronat Santa Creu de la Selva, s’hi han interessat per realitzar una construcció d’uns pisos a Llagostera, de preus assequibles i amb zones comuns per accés a persones majors de 60 anys. El dret a l’habitatge és un dret fonamental i com a persones que ens importen les persones, creiem que és una necessitat que hi hagi pisos de renda baixa a Llagostera i no ens podem negar a la construcció d’aquests i que puguin accedir a la bonificació relativa a l’impost sobre instal·lacions construccions i obres del 95%, en obres de caràcter social.
Per part de l’equip de govern d’ERC i CUPALL, varen proposar una moció per declarar, Llagostera Municipi Feminista, una moció que vàrem votar de forma unànime, ja que hem de treballar conjuntament perquè el nostre municipi sigui cada dia més igualitari, es respectin els drets i llibertats de les dones i persones LGTBIQ. No només de forma simbòlica, sinó que també puntualitzar a l’hora de sol·licitar subvencions, que esperem que es sol·licitin el màxim possible perquè estem i seguirem treballant els anys vinents perquè així es realitzi.
Continuant amb les mocions, per part d’ERC, CUPALL i JUNTSxLL, varen presentar-ne una més pel seu rebuig a les inhabilitacions del President Quim Torra i Oriol Junqueras, on ens vàrem abstenir per dos motius, principalment el primer motiu perquè és un tema aliè al municipi i no es pot tractar en un plenari d’un consistori ,com és el nostre cas, i així ens ho va fer saber l’informe jurídic negatiu de secretaría. I el següent motiu, la Junta Electoral Central, no té la competència per habilitar cap president, ni retirar cap acta de diputat. Un tema a l’ordre del dia , però canviant al dia a dia, evolucionant cap a un diàleg entre els dos governs, català i espanyol. Nosaltres estarem sempre en el camí del diàleg, no a la crispació, el diàleg no a la confrontació.
Seguidament vàrem aprovar les bases per l’estabilització laboral per Tècnic Jurídic i Personal de la Brigada Municipal, sempre estarem a favor de l’estabilitat laboral.

Seguim i seguirem estan treballant per l’evolució de Llagostera.