Inici Política i Societat Comentari del ple d’abril

Comentari del ple d’abril

1066

a participació com a eix vertebrador de les nostres polítiques

El programa de govern entre Esquerra i CUP-Alternativa deixava clar que la participació seria clau a l’hora de fer política municipal. No entenem l’ajuntament com quelcom allunyat dels ciutadans sinó que creiem que treballar plegats és la manera en què les nostres accions van en sintonia amb les necessitats i requeriments dels nostres veïns.

Canvi en l’horari de les llars d’infants

Aquestes darreres setmanes hem estat recollint l’opinió de les famílies usuàries de les nostres llars d’infants per tal de determinar quin ha de ser l’horari dels centres. La conciliació familiar, malauradament, mai no ha estat fàcil i per aquest motiu volíem conèixer quin és l’horari que més s’ajusta a aquesta necessitat.

L’enquesta que vam realitzar ens va mostrar que les famílies necessiten que les llars obrin abans i que l’horari de tancament s’ajusti més al dels centres educatius de segon cicle d’educació infantil i primària del municipi. Per tant, el pròxim curs l’horari base de les llars serà de 8.30h a 12.30h i de 15.00h a 17.00h. A més a més hi haurà un servei bon dia de 8h a 8.30h i un de bona tarda que permetrà recollir els nens a dos quarts de sis.

Al ple també es van aprovar per unanimitat les taxes pel pròxim curs, que podreu trobar a la pàgina web de l’ajuntament de Llagostera.

Eliminem la taxa de les terrasses de l’any 2021

L’equip de govern va proposar al ple que durant l’any 2021 no es cobri la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires als bars de Llagostera. La mesura es va consensuar amb els implicats, és a dir, el gremi de bars i també el Consell de Promoció Econòmica.

La suspensió de la taxa es suma a les dues línies d’ajudes directes que ja s’havien impulsat des de l’ajuntament, a què s’han destinat 50.000 euros. Amb aquesta nova mesura es deixaran de percebre uns 13.000 euros, però és evident que és necessari donar suport a uns dels sectors més afectats per les restriccions de la crisi de la COVID-19.

Finalment, i també en la línia de dinamitzar aquest sector, es va anunciar que el proper mes de juny tindrà lloc la primera edició de l’ATAPA’T, una ruta gastronòmica de tapes pels bars del poble.

Conveni amb la Sareb per la cessió de 6 habitatges per lloguer social

A Llagostera tenim des de fa temps problemes d’habitatge, l’escassa oferta, l’elevat preu dels lloguers i l’acumulació de pisos buits dels grans tenidors, fa molt difícil poder trobar un pis o una casa amb unes condicions dignes i a preus assequibles. Per aquest motiu creiem molt positiu el conveni que hem signat com a govern amb la Sareb, per a la cessió d’habitatges destinats a lloguers socials o per emergències residencials (per causa d’un desnonament, per exemple).

El conveni començarà amb la cessió de 6 habitatges, tres d’ells buits. Tot i això s’espera que es pugui anar ampliant l’oferta.

Moció de rebuig de la MAT de la Selva

El ple de Llagostera va aprovar per unanimitat la moció presentada pels grups d’ERC i CUP-Alternativa de rebuig de la MAT a la Selva. Aquest tema, tan present en la memòria col·lectiva del nostre municipi, representaria un perjudici pel territori i el paisatge dels pobles afectats, en aquest cas, entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Esquerra Republicana per Llagostera estarà sempre al costat dels pobles afectats per l’intent, una vegada més, de trinxar el territori en favor d’una línia d’alta tensió que no s’adequa a la transició energètica i la integració de les energies renovables que demana la ciutadania.

La Festa Major

L’any passat no vam tenir Festa Major ja que en les dates en què s’havia de celebrar gairebé no havíem superat la primera onada de la pandèmia. Aquest any, però, estem decidits a celebrar la Festa Major tot i que no serà com en altres edicions a causa de les restriccions.

Hi haurà concerts, obres de teatre, sardanes, concursos d’engalanament de balcons, d’aparadors i també de dibuix. Malauradament no hi podrà haver fires ni tampoc les tradicionals carpes de nit. Esperem que la vacunació de la població, que per cert avança a bon ritme, ens permeti poder celebrar la Festa Major 2022 sense cap restricció.