Inici Política i Societat Comentari del ple

Comentari del ple

1013

Novament seguim amb els plens telemàtics, a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia de la covid-19. En aquest mes d’abril hem tingut dos plenaris més a part de l’ordinari, el ple juvenil amb alumnes de l’Institut de Llagostera i el de les persones usuàries del centre ocupacional de la Fundació Ramon Noguera de Llagostera. Ambdós van deixar clar que s’estimen Llagostera i tenen les seves preocupacions en matèria d’habitatge, civisme, neteja de la via pública i medi ambient.

I per començar amb un punt amb el plenari ordinari, un acord aprovat de forma unànime, i més que necessari en aquests temps de crisi: durant l’any 2021 no es cobrarà l’ús de la via pública per terrasses dels bars i restaurants a Llagostera, a causa de les dificultats econòmiques que estan sent sotmesos per les restriccions d’aforament i horaris establertes per part de la Generalitat.
Cal ajudar a qui ho està passant realment malament en aquests moments, per això creiem que seria un encert aplicar-ho en altres sectors, com seria en l’ordenança aplicada els firaires. Són un sector també afectat, pel fet que la Generalitat no els deixa treballar actualment i així porten des de fa massa temps. Apostem per la cultura, apostem per les fires, que ningú es quedi enrere.


Quant a l’accessibilitat a l’habitatge al nostre municipi és una dificultat coneguda per tothom. I si en parlem a preus raonables, encara ho és més. Per aquest motiu, en aquest punt vàrem aprovar un conveni amb SAREB perquè cedeixin a l’Ajuntament sis dels molts habitatges tancats dels quals disposen, per poder-ne oferir a preus assequibles.
Aquest conveni és una eina de les que podem disposar els ajuntaments dels municipis per poder desencallar l’esmentada problemàtica.
Celebrem que, en matèria d’habitatge, hi hagi hagut un canvi de prioritats, amb el canvi de govern. Amb l’anterior semblava que no n’era una prioritat o com a mínim és la sensació que ens dóna, pel fet de no disposar fins a l’actualitat, d’un parc d’habitatge públic conseqüent amb la realitat a Llagostera.
Massa habitatges tancats massa temps, quan la realitat és una alta necessitat i demanda per part de molta gent.

Un punt important a comentar és que vàrem aprovar unànimement una moció en contra de la MAT SELVA, on els socialistes i sobretot companys i companyes de les comarques gironines, portem anys amb aquesta lluita.

Demanem que se cerquin alternatives a les línies elèctriques d’aquestes envergadures, on la prioritat ha de ser alternatives d’energia verda, apostar per l’autoconsum per produir on en consumeix i no dependre de l’energia de forma externa.
En ple segle XXI no hem de continuar amb un sistema energètic obsolet com el que es planteja amb un ramal d’aquestes característiques. Necessitem més sostenibilitat i menys malmetre el medi.


I parlant de medi ambient, a Llagostera portem gairebé 18 anys amb el servei porta a porta, on una bona part de la població ha nascut amb aquest sistema de recollida selectiva a les seves cases. I encara seguim amb la problemàtica dels cubells en mig de les voreres, passejos i altres.

En aquest darrer ple, els Socialistes hem tornat a pregar al govern que posi mesures mirar d’acabar amb la problemàtica dels cubells a les voreres.

Disposem de la comoditat de no haver-nos de desplaçar als contenidors, simplement treure un cubell al portal de casa, i ens vénen a recollir les nostres deixalles, però tot i això encara hi ha diferents punts del municipi on veïns, veïnes i comerços no recorden de retirar els cubells de la via pública, dificultant ‘accessibilitat als vianants, persones amb mobilitat reduïda, persones grans, famílies amb carros, etc.


Prous barreres arquitectòniques, prou voreres estretes té Llagostera, que dificulten la bona circulació dels vianants, com encara posar-ne més.
Millorar en aquest aspecte és responsabilitat de tots i totes, però també del govern d’ERC i CUP-ALL que ho recordi i realitzi les millores necessàries.