Inici Política i Societat Assumptes propis | Deu ser que ens fem grans…

Assumptes propis | Deu ser que ens fem grans…

2448
Llagostera. Ajuntament de la vila.

Sí amics, s’acosten les eleccions municipals i a mi em ve l’enyor de temps passats. Els que ja sou una mica grandets –tampoc massa , eh?- potser recordeu el nostre “forocoches” particular i els que sou més joves, potser n’heu sentit a parlar. Parlo d’una època en què els fòrums a les pàgines web eren el pa de cada dia i tenien molta vida –finals del noranta i principi dels dos mil-, i a Llagostera teníem una eina que ens entretenia, alegrava -o no- els dies i servia una mica de termòmetre de la política municipal. Parlo del web de llagostera.com, el nostre particular poblet gal, el nostre estimat “llagostèrix”.

Per situar-vos era una mica com l’actual Poll –de fet és l’origen del Poll- però amb uns fòrums on la gent hi deia la seva i on s’hi orquestraven unes discussions en alguns casos importants. Tenia un bon grapat d’usuaris i un nombre important de visites diàries de la gent que volia estar informada del que es cou a Llagostera i de gent que li anava la brega –on m’hi compto sense cap mena de dubte. I quan s’acostaven les municipals era com una olla a pressió: polítics sota l’anonimat defensant la seva opció i, sobretot, atacant la contrària; familiars i amics de polítics donant suport als seus; usuaris amb noms i cognoms –pocs, val a dir- que posàvem cullerada a tot el que s’hi deia i molta gent que només ho llegia i et feia comentaris quan et trobava pel carrer.

Amb el temps alguns usuaris anònims molt actius m’han confessat la seva participació –un fa poc més d’un mes, tot i fer anys que ens coneixem!- i l’enyorança de tanta activitat política. Certament eren uns temps més moguts que els actuals, amb l’Entesa fent ombra a CiU i amb un poble força més polaritzat. I amb candidats a l’alcaldia menors de quaranta anys! Però tot això ja ha quedat lluny…

O potser no? Podríem dir que les properes municipals a Llagostera poden tornar a ser mogudes? Ens plega l’alcalde que no té rival –ho dic sense ironia, que sou uns malpensats- i tothom intenta marcar posicions:

Convergència o Pdcat o Crida o “nosabembenbécomesdiran”, fan una aposta arriscada amb la PAB. Si l’encerten o no ens ho diran els resultats. N’he sentit bones crítiques, però la conec poc –i no sóc l’únic- i conec poc la seva feina al consistori. Ja sabem que tenen una base de votants molt fidels i si saben utilitzar bé i amb mesura la figura del President Puigdemont, tenen moltes possibilitats. Però sabem poc o gens de la llista que la seguirà. Serà una renovació amb cara i ulls? Només un canvi del cap de llista? Veurem un equip jove amb responsabilitats? Chi lo sa? I tinc coneguts i amics implicats, però o no han decidit massa res i no volen explicar-ho. I us asseguro que ho he intentat…

D’Esquerra que en podem dir? Està una mica en stand by, pendent d’una renovació que sembla que ha d’arribar cada vegada que hi ha eleccions però que no acaba d’arribar mai… I això que, personalment, trobo que en TNR és una persona amb una implicació i dedicació envejable, però encara en el darrer ple de juliol li han recordat que governava amb l’Entesa! Parlem de fa força temps, no? A les darreres llistes d’Esquerra s’hi ha vist molt jovent actiu i preparat, però sempre en posicions no estratègiques. Si una fórmula no funciona, potser caldria canviar-la. Quan en parlo amb gent d’ERC –sobretot els incombustibles BVB i QCB- sembla que hi estan d’acord, però els que s’hi haurien d’implicar potser no.

Hi haurà altres llistes? Sembla que la CUP s’està organitzant. Ja sabem que la seva prioritat és la política municipal, i sembla que hi ha un grup de gent que ho vol tirar endavant. Vaig parlar amb l’ERL –el noi dels “seguros”- per qüestions de feina i li vaig fer un tercer grau. Però tampoc en vaig treure massa res tret de convidar-me a una assemblea: volen fer alguna cosa, però no està res definit.

Ai, si ara tinguéssim un Llagostèrix amb fòrums! Ja hi hauria posat alguna cosa i estaríem ben entretinguts. Potser l’amic -i mai prou valorat- MSP s’ho hauria de repensar i tornar-los a posar en marxa.

El que està clar és que aquestes municipals representen un punt d’inflexió, guanyi qui guanyi, i cal que seguim els moviments de les diferents opcions amb interès. Personalment m’agradaria veure un consistori amb cares i idees noves –siguin de l’opció que siguin-, però no és gens fàcil. Una vegada amb l’amic ROL vam intentar fer una llista imaginària de gent que podria estar a l’ajuntament –sense tenir en compte l’opinió dels interessats, esclar- i ens va ser prou difícil. Imagineu-vos si a més han de tenir les ganes i disponibilitat necessària!

Tingueu clar que seguiré preguntant i investigant, i abans de les eleccions sortirà algun altre escrit que en farà referència. Tingueu clar, també, que continuaré fent servir només inicials quan parli de gent del poble per dues raons bàsicament. La primera: si m’equivoco o em retreuen res sempre podré dir que em referia a una altra persona –sí, reconec que és miserable-. I la segona: així juguem una mica –que mai és sobrer.