Inici Política i Societat Un plenari amb molts desitjos, que han de ser realitats

Un plenari amb molts desitjos, que han de ser realitats

1465

El darrer plenari del passat mes de novembre, realitzat dos dies després del 25N, el dia internacional contra la violència envers les dones. Una problemàtica des de l’inici de la societat, una societat amb milers anys d’història que encara segueix vigent, per molt que evolucionem, per molt que canviï el món, en aquest aspecte seguim igual.

I en aquest ple, tot el consistori es va adherir al protocol de seguretat contra les violències sexuals en els entorns d’oci, donat que per estadística són els entorns amb més problemàtica d’aquest tipus.
Ens alegrem que s’ha aprovat de forma unànime, ja que hem de sumar, tots junts ho aconseguirem.
No hi ha excuses, ni excés d’alcohol, ni drogues, ni mal humor, ni mirades… NO ÉS NO.

Amb aquest protocol ha de ser l’inici per un desig, que ha de ser una realitat, una realitat que ja és hora.
Com a oposició sumem 13 regidors dels quals en formem part del consistori i hem de sumar per treballar amb polítiques feministes, que treballin per eradicar sentiment de posició de les dones d’una vegada per totes, essent una realitat definitiva.

Com a grup municipal formem part del Consell Municipal de l’Hospital Josep Baulida, uns dies abans del ple ens vàrem reunir i conjuntament vàrem aprovar l’oferta pública d’ocupació de l’estabilització de places ocupades temporalment per personal interí, com a Partit Socialista una de les nostres grans banderes, a part de la feminista, també en tenim una de les més destacables, treballem pels drets i de les millores dels treballadors i treballadores, per això no ens podíem oposar i vàrem votar a favor i sumar per caminar conjuntament amb les treballadores, per a una millora com és l’estabilitat laboral.

Parlant de feminisme i realitats, el grup municipal de Junts per Llagostera, varen presentar una moció on sol·licita un dret, que creiem fonamental, el dret a poder realitzar formularis i utilització de certs carnets, no vinculants jurídicament, però sí internament dins del municipi amb el nom sentit a les persones trans., transgènere i intersexuals. Tothom té el dret a ser anomenat com es sent realment. Bé podem ser anomenats per altres amb un nom comunament reconegut per l’entorn com ara amb abreviatures, apodos, doncs és la mateixa realitat per les persones que es senten, viuen i gaudeixen de la vida, amb un altre nom que no és amb el que varen ser anomenats al néixer.
Seguidament Junts per Llagostera varen proposar una moció referent a la continuïtat del projecte de la famosa rotonda que fa anys que en sentim parlar, la rotonda de Casa Blanca.
Quan ells governaven no la varen realitzar a l’estar vinculada al desenvolupament del SUD-11, i la Generalitat no deixava realitzar-la per separat, ara sembla que l’equip de govern vol desempolvorar el SUD-11, quina serà la realitat? Passaran 4 anys més i ni la rotonda ni el SUD-11?
Tenim 4 anys, per seguir treballant des de l’oposició perquè siguin una realitat tant la rotonda, és necessària essent un punt negre destacable a una de les entrades principals del nostre municipi, i el desenvolupament del SUD-11 farà créixer Llagostera industrialment i donarà feina als nostres veïns i veïnes.

Els grups municipals d’ERC i CUP-ALL de l’equip de govern, sembla s’estan posant les piles, els darrers mesos hi ha hagut una forta problemàtica amb els nius de vespa asiàtica implantada al nostre municipi, i el nostre grup ens vàrem preocupar traslladant una pregunta al plenari, en principi varen proposar un protocol d’actuació. Ara segueix el protocol, lògicament, però han proposat que se’n faci càrrec a qui pertoca, a la Generalitat amb una moció realitzant aquesta sol·licitud.
Esperem tant de bo, que així sigui, si no els hi recordarem de nou.
I com no, seguim amb problemàtiques, l’enllumenat a Llagostera, cada vegada són més queixes dels veïns i veïnes dels cablejats en mal estat, carrers a les fosques des de fa mesos, i de moment no hi ha solució. L’Equip de govern s’estudia sancionar a Enllumenats Costa Brava, descontents l’equip de govern, descontents l’oposició i una bona part de la població. Esperem no seguir gaire temps descontents, i sigui una realitat.