Inici General Ple d’abril de 2020

Ple d’abril de 2020

1960

En plena crisi del Covid-19, en ple estat d’alarma i confinament, on tot ha canviat, la forma de treballar és  molt diferent de la que estàvem acostumats, l’activitat política no pot estar aturada i aquest darrer plenari ha sigut telemàtic, sense precedents, però no menys important; tot el contrari.
Cal destacar diverses modificacions de crèdit, una d’elles que mai en la vida ens haguéssim imaginat d’haver de realitzar: 100 mil euros destinats per pal·liar la crisi del covid-19 en què ens hem vist abocats tota la societat, que amb força certesa no serà ni la primera ni l’última.

 

Una crisi sanitària, econòmica i social. On molta gent es veu i es veurà afectada. Les persones que sobrevivien amb feines precàries, d’altres dins l’economia submergida, comerços tancats, infants i joves sense poder anar a l’escola i estudiar com poden des de casa, famílies que ara ho passaran molt pitjor i hauran de recórrer a ajudes, i aquesta és una de les funcions dels Ajuntaments. Ser pròxims a la ciutadania.

Dita modificació de crèdit, com la resta, varen ser aprovades de forma unànime i ara més que mai hem d’anar tots units, tots a una, remar junts i sumar esforços contra la crisi

Una altra modificació destinada a millores necessàries per l’hospital Josep Baulida, per a llits nous, mobiliari, il·luminació, equipament informàtic, etc. Prèviament aprovada en junta, però duta a plenari per ratificar.

Però calen recursos, i aquests recursos surten de les taxes i impostos que paguem com a ciutadans, però podríem recórrer a fons del superàvit del qual disposen els Ajuntaments com ara el de Llagostera, però la Llei Orgànica 2/2012 de 27 d’abril, d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, no ho permet actualment. Per això es va aprovar una moció instant al govern estatal que així ho permeti. Dita moció va ser presentada pel grup municipal de Junts x LLagostera, predecessors de la CiU de 2012, que va aprovar aquesta llei juntament amb el PP i la gran majoria de la dreta d’aquells temps. Sembla que els temps canvien i volen rectificar els seus errors. Sol·licitem poder disposar de la totalitat del superàvit.

 

Abans de l’estat d’alarma s’estava realitzant reunions entre el Govern de l’estat i la Federació Estatal de Municipis i Províncies per poder disposar del superàvit, com sol·licitem els Ajuntaments des de fa temps.

Esperem que el Govern d’ERC i CUP-ALL vulguin fer ús del 20% que podem disposar actualment, com ho contempla una nova mesura del Govern estatal, en plena crisi de la covid-19.

Quan es pugui tornar a la nova normalitat i a treballar, es va aprovar un conveni amb el Consell Comarcal del Gironès per realitzar cursos de per als i les joves de Llagostera, per realitzar la cerca de feina i accedir al món laboral.

I parlant de feina, els Ajuntaments cada vegada tenim més feines delegades, cada vegada l’increment de tasques administratives van en augment i per això vàrem aprovar la modificació de la plantilla del personal, amb una plaça de TAG i auxilar administratiu. Aprovar les bases i la convocatòria per un auxiliar administratiu amb la incorporació d’una borsa de treball per futures tasques en el moment que siguin necessaris.

 

 

Per acabar volem donar el condol a totes les persones que han perdut algun familiar aquests dies de confinament, tant per la covid-19 com per altres causes, sobretot per no poder-se acomiadar com cal.
També agrair la gran tasca que fa tota la gent que no ha parat de treballar en cap moment: sanitaris, forces de seguretat, personal d’alimentació, voluntaris i voluntàries; totes aquelles persones anònimes que segueix donat material sanitari, aliments i tot allò que cal per ajudar a tothom i aquelles entitats de Llagostera que donen la totalitat o una part de les subvencions per sumar esforços MOLTES Gràcies.

Gràcies, Butlletí de Llagostera, pel donatiu a l’hospital, per seguir treballant i per cedir-nos aquest espai a tots els grups municipals.