Inici Cultura Manifest de l’AFA sobre la moció del compromís d’obertura de les dues...

Manifest de l’AFA sobre la moció del compromís d’obertura de les dues llars d’infants

1792

En el ple de mes de juny Esquerra i Alternativa van presentar una moció per l’assumpció del compromís d’obertura de les dues llars d’infants. Aquest es el text que van llegir els membres de l’AFA al ple. A continuació es va retirar la moció, ja que l’ajuntament s’ha compromés amb els pares que el proper curs les dues llars estaran obertes amb tots els serveis.

Manifest de l’AFA

Bona nit a tothom,

Què és i qui som #salvemelniu? No som res més que un grup de famílies que defensem el benestar de les nostres filles i fills. No som quatre famílies que volem una llar d’infants perquè sí. No som quatre famílies que ens ve de gust tenir una llar al mig del poble. I no som quatre famílies vinculades a cap partit polític.

Hem volgut mantenir la nostra intervenció de torn de paraula, tot i que aquest curs 2018/2019 se’ns ha assegurat l’obertura dels dos centres, el Carrilet i el Niu.

Volíem agrair el suport que ens han donat tant per part de la direcció, com de les educadores i el seu esforç per defensar un model educatiu i un servei de qualitat. Considerem que la seva veu és la principal, són elles les que treballen amb els nostres infants i són elles les que han de valorar el seu benestar.

Agrair a tothom que ens ha donat suport aquests dies, tant amb la signatura de firmes com el seu acomanyament en les convocatòries que hem fet.

També voldríem agrair els grups de l’oposició per presentar la moció en el nostre nom.

I, finalment, agrair la rectificació de l’equip de govern en la seva decisió de tancar la Llar d’infants El Niu.

Voldríem explicar que això no ha sigut fàcil per a ningú, ja que en alguns escrits se’ns ha assenyalat i se’ns ha acusat d’estar manipulats. Potser s’hauria d’explicar que, per sort, moltes famílies treballem i excloure a infants en els serveis de Bondia i menjador vol dir NO GARANTIR L’ESCOLARITZACIÓ DE TOT ELS INFANTS.

Estem satisfets amb la decisió de mantenir els dos centres oberts pel curs vinent 2018-2019, tot i que com a AFA, encara voldríem anar un pas més endavant, i obtenir un compromís ferm amb tots (equip de govern i grups de l’oposició) perquè aquesta situació no es torni a repetir any rere any, i es tingui en compte l’opinió de la comunitat educativa: directora, educadores i famílies.

Demanem finalment que no es faci la votació perquè ja s’ha aconseguit l’objectiu de la moció,

Gràcies per la vostra atenció,