Inici General Comentari del ple d’octubre

Comentari del ple d’octubre

764

La inclusió social i igualtat d’oportunitats és una prioritat en qualsevol etapa de la vida, que ningú es quedi enrere. El dret a l’educació és un dret que de vegades queda fora de les prioritats d’algunes agrupacions polítiques, però per a nosaltres ha sigut, és i serà sempre una prioritat. Aquest dret que no s’ha de quedar només en l’àmbit escolar, sinó més enllà i calen recursos per ajudar a les famílies més desfavorides. Hem de donar oportunitats per a tots i totes, en aquest cas amb subvencions socioeducatives i esportives.

A causa de l’alta demanda per a les subvenciones esmentades, s’ha realitzat una ampliació dels 45 mil euros inicials a més de 69 mil euros, perquè ningú es quedi enrere, dotar de recursos perquè els infants i joves de Llagostera puguin gaudir del seu dret a l’educació més enllà de les escoles. Esperem que sigui un precedent per seguir amb aquesta prioritat per als pròxims anys, que per nosaltres els socialistes ho és i ho serà.

Parlant de drets, vàrem aprovar una moció conjunta on es parla d’un tema que a data d’avui encara segueix essent tabú: la mort d’una gestant o infant recent nascut silenciat i minimitzat, fet que provoca que sovint les famílies que pateixen una pèrdua d’aquestes característiques es trobin soles a l’hora d’afrontar aquest dolor.
Aquestes famílies han de tenir el dret a poder disposar del suport de l’administració on l’Ajuntament de Llagostera dotarà el municipi d’un espai de suport i confort per a aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal en forma d’espai físic al cementeri municipal i d’altres estratègies d’acompanyament.

I per acabar no voldríem deixar de dir que vàrem tornar a veure una picabaralla entre l’equip del govern actual d’ERC i CUP-ALL i el sortint, a causa d’una moció presentada pel grup municipal de JuntsxLL,
on es sol·licita que hi hagi una prioritat immediata a la millora del personal general, jurídic i administratiu de l’Ajuntament. Una picabaralla perquè uns demanen el que no varen fer en el seu moment i els altres, que ho han heretat i poc veuen que es pugui fer.

Finalment, es va quedar sobre la taula per poder-la debatre pròximament, emplaçant-nos a tots els grups amb representació a realitzar una reunió per parlar-ne i trobar una solució conjunta, perquè certament la manca de personal és cada vegada més evident i s’ha de trobar una solució dins del consens i el diàleg entre totes les forces polítiques, perquè el problema hi és i s’ha de poder parlar i no acabar amb retrets d’uns als altres. Nosaltres no entrarem mai en aquesta mena de picabaralles, perquè no aporten res, el que calen són solucions.