Inici Política i Societat Comentari del ple del mes de setembre

Comentari del ple del mes de setembre

918

Voldríem començar aquest escrit del ple del mes de setembre dedicant unes paraules a l’Esteve Lloveras que ens va deixar aquesta setmana passada. L’Esteve era l’ànima de la llar de jubilats de Llagostera i una persona única que sempre deixava una empremta per allà on passava. Des d’aquí el nostre reconeixement per la feina feta al capdavant de la llar tots aquests anys.

Dit això ja ens podem centrar en els diferents punts que es van tractar en el passat ple. De fet ens volem centrar en dos dels acords que pensem que són els que tenen més transcendència per la població. 

En primer lloc volem comentar el que fa referència a la modificació del POUM per a la construcció d’una canonada per portar l’aigua a les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava. Segons la normativa que imperava fins fa poc, calia fer una modificació del POUM per marcar sobre els plànols el recorregut de l canalització. Actualment, aquesta modificació del POUM no és necessària, per la qual cosa hi renunciem. D’aquesta manera tenim més marge de maniobra, i menys entrebancs a l’hora d’executar un projecte absolutament necessari per a garantir un abastament regular a les dues urbanitzacions.  

En segon lloc també voldríem celebrar l’aprovació per unanimitat de l’acord per demanar a la Generalitat que reconegui Llagostera com una àrea amb mercat d’habitatge tens. Aquesta denominació, gràcies a la Llei 11/2020, permetrà controlar les pujades excessives dels preus de lloguer gràcies a un Índex de referència.

Reobertura de la Llar d’avis

Durant els informes d’alcaldia vam tenir l’oportunitat de poder explicar la reobertura de la Llar d’Avis. L’establiment es va veure obligat a tancar a causa de la Covid-19 i durant aquest temps s’ha aprofitat per realitzar-hi obres. S’ha instal·lat un nou taulell, substituïda tota la il·luminació, pintat l’espai, arranjats els banys i aixecat un envà a la sala principal per complir amb totes les normatives. A més a més s’ha cedit la gestió del bar a una entitat del tercer sector.

Tot aquest procés ha estat més llarg del que tots esperàvem degut a diferents dificultats burocràtiques i legals. Per tant voldríem agrair la paciència dels usuaris i desitgem que puguem convertir, entre tots, la llar de jubilats en l’espai central de la vellesa a Llagostera.

El proper 12 d’octubre torna la Fira del Bolet

Aquesta setmana passada, i també es va tractar durant els informes d’alcaldia, es va presentar la Fira del Bolet 2021. Aquest any, gràcies a la millor de la situació epidemiològica, podem tornar a celebrar-la gairebé amb absoluta normalitat tant la Fira com les Jornades Gastronòmiques del Bolet. Això sí, caldrà visitar el Mercat del Bolet amb mascareta i seguint un recorregut preestablert i degudament indicat.

Aquest any com a novetat hi ha un acte que es diu Bolets en família i que es realitzarà el proper diumenge 10 d’octubre. Es tracta d’un esmorzar a Can Crispins en companyia d’experts micòlegs que ens assessoraran els bolets més comuns que podem trobar a la zona. Podeu consultar més detalls d’aquesta activitat i de tota la fira a les xarxes socials i web de l’Ajuntament. Us animem a tots a gaudir de la Fira del Bolet 2021.