Inici Política i Societat Comentari del ple del mes de juny

Comentari del ple del mes de juny

985

El ple del mes de juny va suposar un canvi pel que fa als darrers mesos. En primer lloc es va realitzar un dia que no és l’habitual, un dimarts al vespre, ja que al dimecres hi havia la revetlla de Sant Joan. Una revetlla, per cert, que va transcórrer sense incidències destacables i amb un ambient que recordava temps pre-pandèmics.

Per altra banda, les bones xifres de vacunació i la tendència de casos de la COVID va provocar que després de molts mesos el ple tornés a ser presencial. Això significa que pot haver-hi públic i des d’aquí us volem convidar a assistir als plens, a conèixer de primera mà la política municipal i a resoldre els vostres dubtes fent preguntes als regidors i regidores.

Adhesió a l’associació de Municipis i Entitats per l’aigua pública (AMAP)

L’aigua és un bé essencial per la vida i pel planeta. És, per tant, un bé que hem de protegir i gestionar de forma responsable. L’abastament d’aigua potable és un servei que sovint s’ha acabat gestionant a través d’empreses privades, ja sigui de forma directa o a través de concessions.

L’AMAP és una associació que treballa perquè es remunicipalitzi el servei d’aigua, i torni a ser de titularitat i gestió pública. A Llagostera, tot i que tenim un contracte vigent amb Aqualia fins el 2030, ens hi adherim amb l’objectiu de començar a caminar cap a aquesta gestió pública. A més a més l’AMAP ens ofereix eines i assessorament per tal de fiscalitzar i controlar el servei que s’està oferint per part d’aquesta empresa, tant pel que fa a l’ús responsable del recursos hídrics com pel servei ofert als ciutadans.

L’objectiu d’associacions com l’AMAP no és només canviar de mans la gestió de privada a pública, sinó treballar per un sistema ecològicament més sostenible i socialment més just. Tant el govern com l’oposició va votar a favor de l’adhesió a aquesta associació.

Moció sobre la protecció del patrimoni local

El grup municipal de Junts x Llagostera va presentar una moció sobre la protecció del patrimoni local. La preservació del patrimoni és cosa de tots i és cabdal protegir els béns materials i immaterials del nostre municipi.

Des d’Esquerra vam votar-hi a favor ja que creiem fermament que el patrimoni llagosterenc és un bé comú que hem de protegir i també difondre, perquè les generacions futures en puguin gaudir de la mateixa manera que ho fem nosaltres.

Pàrquing al carrer Albertí i obres a la Plaça Catalunya

El primer cap de setmana de juliol s’ha obert al públic el nou aparcament del nucli antic, al carrer Albertí. Aquesta zona pateix greus problemes d’aparcament ja que compta amb carrers estrets i per tant amb menys zones per aparcar. Treballar per resoldre la manca de places d’aparcament a la zona del nucli antic era una de les nostres promeses electorals.

Aquest estiu també s’iniciaran les obres de millora de la plaça Catalunya, concretament la zona on hi ha el parc infantil on el terra està format per una combinació de gespa i llambordes. Això ha provocat caigudes i per tant s’ha decidit eliminar la gespa deixant un paviment continu de llambordes.