Inici General Comentari del ple del mes de gener

Comentari del ple del mes de gener

787

El passat 26 de gener vam celebrar el primer ple d’aquest 2022, de forma telemàtica i tramès a través de Llagostera Ràdio i del canal de YouTube de l’Ajuntament. Desitgem que les dades epidemiològiques permetin que el proper ple corresponent, del mes de febrer, es pugui realitzar de forma presencial amb total normalitat.

Aprovació del Pla Educatiu Local

L’aprovació d’un Pla Educatiu Local és una de les promeses que portàvem al programa electoral i que van entrar a formar part del programa de govern pactat amb CUP-Alternativa.

L’elaboració d’aquest pla s’ha fet des de la mirada d’Educació 360, que busca aprofitar i fer créixer totes aquelles oportunitats educatives que ens ofereix el municipi més enllà de la formació reglada.

L’Aliança d’Educació 360 pretén fomentar l’educació al llarg de tota la vida, posant en valor els aprenentatges que es poden fer a les associacions, practicant esport, participant de les festes locals, etc.

Amb aquestes premisses s’han fixat 3 prioritats educatives que esdevenen els eixos d’aquest pla:

  1. Millorar i coordinar l’oferta d’activitats educatives en horari no lectiu.
  2. Impulsar la col·laboració entre agents educatius incorporant la diversitat de persones que hi ha al municipi.
  3. Oferir activitats formatives al llarg de la vida.

Volem destacar el procés que s’ha seguit per arribar a definir aquestes prioritats, en què es va crear una comissió de treball sorgida de multitud de reunions amb diferents consells i sectors de la població, per tal d’aconseguir el màxim de representativitat possible. Igualment, tots els grups amb representació a Llagostera han participat en l’elaboració d’aquest pla, per la qual cosa el ple el va aprovar per unanimitat. Aquesta forma de treballar, planificant el futur del nostre municipi i a més fent-ho de forma participativa, és el camí que ens agrada seguir.

Aprovació del Reglament del Consell d’Infants

Un altre impuls a la política participativa ha estat l’aprovació, per unanimitat de tots els grups, del Reglament del Consell d’Infants, un òrgan participatiu que té per objectiu incloure dins la política un dels col·lectius més oblidats en la presa de decisions, els nostres infants. L’educació sobre què és i què representa la democràcia és essencial per tal d’assegurar-ne la pervivència.

Els infants de Llagostera representen el nostre futur i a través del Consell d’Infants seran escoltats i podran prendre decisions sobre aspectes concrets del nostre poble. Acostar-los a la política és un exercici excel·lent per lluitar contra la desafecció política.

En aquest treball hi ha una part pedagògica que lidera la tècnica d’educació i que fan els infants a les escoles i una segona part que es centra a potenciar la participació, que és la que fem al Consell.

Un nou pàrquing dissuasiu

La recerca de noves zones d’aparcament que descongestionin els nostres carrers ha estat un objectiu de l’actual equip de govern. Un cop posat en marxa el pàrquing del carrer Girona-Albertí, solucionant el dèficit existent d’aparcaments a la zona propera al nucli antic, hem iniciat els tràmits per poder disposar d’una zona d’aparcaments propera a la zona comercial. A més, l’adequació d’aquest espai entre el carrer Canigó i el carrer Almogàvers permetrà millorar la connexió entre les dues parts del poble. Serà una solució provisional fins que es tiri endavant la urbanització de la zona.

Finalment, també voldríem destacar que en aquest ple es va aprovar una moció conjunta de tots els grups per a la instal·lació de llambordes Stolpersteine en record dels deportats a camps de concentració nazis.