Inici General Comentari del ple del mes de febrer

Comentari del ple del mes de febrer

1253

El darrer ple ordinari del mes de febrer, un ple on pràcticament vàrem aprovar de forma unànime les propostes, per part dels quatre grups que formem el consistori, totes tret d’una. Una moció per part de JuntsxLL, on instaven al govern d’ERC i CUPALL a comprometes en 2 anys rehabilitar la zona esportiva de la Canyera. Una zona que serviria per desfogar una mica la resta de zones del municipi, sobretot el camp de futbol; una moció que en part estem d’acord perquè és una zona amb molt de potencial, en ser cada vegada més poblada, però no la podíem aprovar al sol·licitar fer una gran inversió en dos anys. En dos anys és impossible de realitzar sense deixar de banda altres actuacions amb més prioritat. Ens trobem en un moment en què Llagostera ja no disposa del Pla de Barris, on hi havia unes dotacions econòmiques que permetia realitzar grans inversions, ara toca prioritzar. Una de les prioritats que tenen l’equip de govern, i que compartim, és solucionar d’una vegada per totes la problemàtica de l’enllumenat, una problemàtica que ja fa massa que dura.
A part, una de les actuacions que es realitzaran amb el pressupost de l’exercici 2020 és actualitzar la zona del bar de la piscina de La Canyera i les pistes de tenis, una inversió que es realitzarà a través de les subvencions del PUOSC. Recordem-ho: Llagostera té els ingressos que té, no intentem fer més del que es pot, no demanem més, si no, com sempre, ens pujaran els impostos per poder realitzar aquest tipus d’actuacions.
I, ja tornant al punt inicial, la resta de punts a tractar al ple com he comentat a l’inici, varen ser aprovats de forma unànima, ja que els dos primers punts eren ratificar l’aprovació l’adhesió al Consorci de la Costa Brava-ELA , aprovat inicialment en un anterior ple, perquè Llagostera disposi d’aigua potable, una necessitat bàsica i essencial per a les persones. I el següent punt, ratificar el representat al CILMA, que serà el Regidor de Medi Ambient, i com a suplent l’Alcalde.
Continuant amb aprovacions unànimes, on vàrem aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Gironès i l’Ajuntament de Llagostera per acollir-se al projecte de professionals de joventut compartit, on creiem que els i les joves formen una part important de la ciutadania i creiem que és una bona oportunitat de cohesió social.
En aquest plenari es va realitzar l’aprovació de la modificació puntual del POUM, on es contempla una norma urbanística que fins ara no es permetia realitzar certes instal·lacions a menys de 250 metres de zones urbanes, i a causa de la instal·lació del transformador de La Canyera, no compleix aquest requisit al ser situat a menys distància, realitzen el canvi a 100 metres i també serà modificat amb aquesta distància a les activitats amb animals.
Un dels acords d’urgència era realitzar l’aprovació de les bases per la convocatòria de la placa de TAG (tècnic jurídic) on hi ha hagut una modificació que celebrem i esperem que es traslladi a més convocatòries. Aquesta modificació contempla que els que aprovin les proves però no accedeixin a la plaça quedin adjunts a una borsa de treball. Esperem que així sigui.
A l’acabar el ple, l’oposició i el públic disposem de precs i preguntes, com que vaig passejant pel poble i veig cada dia moltes coses, que són importants per a tothom, potser petites coses, però les coses petites, no són menys importants i cal que el que depèn de l’Ajuntament es realitzi. I per això com a regidor i llagosterenc així ho vaig exposar. Un dels temes que veig a diari és la falta de conscienciació de famílies en la seguretat dels infants als vehicles, cada dia quan anem els meus fills i jo a l’escola veig com famílies no duen degudament cordats amb el cinturó de seguretat o bé sense cadireta o alçador, és una preocupació no per l’incompliment de la llei que ens obliga a tots a anar degudament cordats, sinó per la seguretat. Per això vaig proposar a l’equip de govern que es realitzi una campanya a les escoles per informar i fomentar l’ús del cinturó i cadiretes o alçadors.
I posats a fer campanyes, que es realitzi d’una vegada una campanya de civisme per regular les caques de gos, que hi ha carrers que no saps si baixar de la vorera per com de minat està.
La feina és de tots, i cal ser conscients, i la feina com a Ajuntament és també realitzar aquest tipus de campanyes, per si d’una vegada per totes entre tots es soluciona.
I, com poden veure, un Ajuntament on tot sembla que va en un camí de flors i violes, en aquest cas ja canviem les flors i violes per males herbes, doncs pel que sembla les males herbes seran part de l’encant de Llagostera, per part del Regidor de Medi Ambient de CUPALL les males herbes de les zones baixes dels arbres no s’eliminaran per poder mantenir-hi la fauna (insectes) i la resta d’herbes que van creixent a les voreres del municipi, sembla que quan tinguin un producte no tan perjudicial per al medi ambient, seran eliminades. Algunes seran encapsades de forma manual, quan? A l’espera, mentre van creixent…
Hi ha hagut un canvi de govern amb prioritats diferents, però la gestió del dia a dia no s’ha d’enrederir per voler fer canvis.