Inici General Com podem ajudar el comerç local, i una bona notícia!

Com podem ajudar el comerç local, i una bona notícia!

1462

Des del 13 de març, dia en que es va decretar l’estat d’alarma, han transcorregut quasi dos mesos, i la situació que en un principi va ens va agafar tots per sorpresa, ha anat evolucionant de forma lenta cap a una estranya falsa normalitat, que no ens ha de fer caure en el parany de pensar que els nostres hàbits de relació tornaran a ser els que eren abans de l’inici de la crisi.

Des de l’inici de la pandèmia provocada per el COVID19, des de Junts per Llagostera hem anat proposat diferents mesures, que creiem han de permetre minimitzar l’impacte d’un confinament tan llarg com el que estem vivint. La voluntat del nostre grup durant aquestes setmanes ha estat contribuir des d’una vessant constructiva al debat i a la generació d’idees i projectes que, des de l’àmbit local ens han de permetre ajudar aquelles persones, comerços i empreses que han vist aturada la seva activitat.

És amb aquest esperit, que vàrem presentar al darrer ple, un conjunt de 10 propostes dirigides a facilitar la represa comercial, imprescindible per generar ocupació al nostre poble. 

Entre les més destacades, demanàvem que des de l’àrea de promoció econòmica es reactivés la Taula d’Agents Econòmics, cosa que ja s’ha fet,  i de forma especial que es donés impuls al projecte Llagostera Mercat Proper, iniciativa que compta amb la col·laboració i suport de la Diputació de Girona, i amb l’impuls tecnològic de la UdG. 

Aquest projecte planteja la creació d’un aparador virtual, on tots els comerços i establiments puguin oferir els seus productes i serveis. També contempla facilitar el pagament i la recollida ràpida dels encàrrecs en els establiments comercials. S’hi plantegen igualment alternatives de distribució a domicili.

La nostra proposta pretén l’activació d’aquest projecte, i és crítica amb l’aparent manca d’impuls que des de l’equip de govern s’ha dedicat a una iniciativa, que a més de fer-nos capdavanters tecnològicament a nivell de les comarques gironines, és sense cap tipus de dubtes una eina eficaç de reactivació del comerç local. 

Ahir 5 de maig, la Diputació de Girona va anunciar que des del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local es té previst activar la plataforma per a tots els municipis de les comarques gironines de forma immediata. Una notícia que ens satisfà profundament, i que esperem que s’implanti de forma efectiva de forma immediata.

Sabem que exigirà un esforç a tots els implicats, comerç local, equip de govern i altres administracions promotores del projecte, però estem segurs que val la pena.   

Finalment dir que, si les nostres propostes en l’àmbit de l’impuls del comerç electrònic local han servit per reactivar aquest projecte, ens a donem per ben pagats.

Per acabar, el nostre suport total a l’equip de govern, al personal de l’Ajuntament i a tots els que treballen de forma desinteressada per aconseguir que l’actual situació sigui el més curta i dolorosa possible. Ànims!