Inici Política i Societat Canvis a la vista

Canvis a la vista

2811

La present legislatura, amb tres partits representats a l’Ajuntament, forma ja part del passat. Tot i que falten encara no un parell de mesos fins a les eleccions del maig, tothom pensa ja en clau de futur. Les diferents formacions que s’hi presentaran estan ja en fase de preparació de la campanya, definint propostes i programes electorals, fent balanç de la feina feta durant la passada legislatura, i mirant de d’arribar als electors de forma nítida.

La principal novetat que presentaran les eleccions del maig serà l’augment del nombre de llistes que hi concorreran, seguint la tendència que s’ha pogut observar en les eleccions al Parlament o a Corts. La diversificació de les propostes electorals, tendència generalitzada a la resta de l’estat, com també a Europa, ve afavorida pel declivi dels grans partits tradicionals, i per la voluntat dels ciutadans de trobar propostes polítiques que els representin fora dels partits clàssics.

Aquesta multiplicació d’oferta a nivell de política catalana, té també translació a nivell municipal on creixen noves llistes. Sovint improvisades, amb propostes electorals poc treballades, no tenen altre finalitat que replicar el model electoral de les generals a nivell municipal. La gestió local, el compromís de treball diari al servei de la millora de les condicions dels ciutadans no són el motor principal de la seva candidatura. Importa molt més “La Política” que les polítiques, en plural.

És per tot això que cal diferenciar clarament el vot a les eleccions espanyoles, on es vota en clau de país, del que s’emet a les eleccions locals, on la llista que es vota, és a dir les persones que la configuren, seran les que hauran d’assumir la responsabilitat de defensar el programa electoral, autèntic compromís que se signa amb els electors. I aquí és on cal valorar suficientment la trajectòria anterior de les llistes que es presenten, la credibilitat adquirida, la continuïtat d’un projecte de poble ja madur, i el coneixement que la gestió d’un municipi com el nostre necessiten.

Com en tota activitat humana, cap i cor sovint no tenen les mateixes prioritats. A les municipals, cal votar amb el cap, i pensar quina és la candidatura que garantirà de la millor manera la defensa dels interessos de la gent de Llagostera. I per a això, ningú com la nostra llista. No ho dubteu!