Inici General Comiat

Comiat

1059

A part d’uns acords de tràmit, el ple del mes de novembre va estar marcat pel comiat de David Parron com a regidor de l’Ajuntament de Llagostera. A continuació, com a crònica d’aquest ple, volem reproduir la carta de comiat que ens va llegir:

Aquest és el meu últim ple com a regidor de l’Ajuntament. Han estat més de 9 anys formant part de diferents consistoris, entre oposició i govern. Crec que ha arribat l’hora de fer un pas al costat, no de desaparèixer, perquè en política s’hi està per sempre, però ha arribat l’hora de deixar la institució i deixar pas a sang nova. Marxo ben tranquil, segur de què la persona que em substituirà està suficientment preparat políticament i que farà un gran paper com a regidor com, d’altra banda, faria qualsevol de les persones que vam conformar la llista de CUP-Alternativa ara fa 3 anys i mig. 

Coincideix també aquest moment amb una nova etapa professional que em limitaria la flexibilitat que requereix una tasca tan absorbent com la de regidor, que m’obligarà a absentar-me de manera periòdica, i que hauria reduït la dedicació que requereixen les àrees de les que fins avui n’he estat el responsable.

Me’n vaig sabedor que he comès errors i encerts, tant quan formava part de l’oposició com ara de l’equip de govern. Però sempre he actuat de manera honesta i transparent. De cara. I coneixedor que treballar per a la gent no sempre està prou valorat i que sovint se solen destacar més els errors que els encerts. Però d’encerts n’he tingut, també, sobretot al capdavant de l’àrea de medi ambient, on s’han dut a terme, m’atreviria a dir, els canvis més ambiciosos dels darrers 10 anys, amb la retirada de l’àrea d’emergència de la deixalleria, la incorporació de 3 noves urbanitzacions i veïnats petits al sistema de recollida PaP, la instal·lació de contenidors intel·ligents a 2 urbanitzacions i als veïnats grans, amb el seu tancament per una millor integració en el medi rural, polítiques encaminades al residu zero, etc. Això ha fet que l’índex de recollida selectiva augmentés 5 punts en 1 any, passant del 67 al 72%, i que amb els números que tenim avui la previsió és tancar el 2022 amb un índex de selectiva del 82%. És un augment de 15 punts en 3 anys. A banda, deixo lligada també la construcció d’unes noves oficines per a medi ambient, per dignificar la feina que es fa des de l’àrea.

Agraïments a tots els i les treballadores d’aquesta casa, per la seva bona predisposició i tremenda professionalitat. A tots i cadascun d’ells, però especialment a aquelles persones amb qui més contacte he tingut en aquests darrers 3 anys al capdavant de les àrees de les he sigut responsable.

No vull acabar sense fer un enorme agraïment a en Lluís Postigo, a qui vaig substituir com a regidor d’Alternativa per Llagostera al maig del 2013, a totes les persones d’Alternativa que aleshores em van donar el seu suport i la seva confiança, que espero no haver traït, a tots els regidors i regidores amb qui he compartit consistoris al llarg d’aquests 9 anys, tant de l’oposició com del govern, pel tracte excel·lent i cordial que sempre he tingut amb ells. Al Fermí Santamaría, per facilitar-me la tasca de regidor en la seva època d’alcalde, i a tots vosaltres, que esteu ara aquí, en aquest comiat. I sobretot a l’actual equip de govern, amb qui he tingut una relació de treball i personal excel·lent, d’absoluta complicitat política sense la qual aquests 3 anys podien haver estat complicats. A en Toni Navarro, amb qui m’uneix una gran relació personal i política, especialment intensa en aquests anys en què hem compartit consistoris, tant a l’oposició com ara a govern. Em sap greu que et quedis sol llegint la documentació i les actes. 

I és clar, sobretot, a tot el grup de CUP-Alternativa que m’ha donat el seu suport, i de manera molt especial als meus dos companys de grup municipal, l’Anna i l’Enric, amb qui he compartit penes i alegries, moments durs i moments de felicitat. Sobretot amb l’Anna, una persona formidable sense la qual res no hagués estat el mateix en aquests 3 anys i mig.

Molt bona feina i molta sort i encerts!