Inici Cultura Un altre futbol és possible

Un altre futbol és possible

2139

L’Ajuntament de Llagostera, a proposta del CF Base Llagostera, ha signat un conveni amb Open Arms pel qual els i les esportistes del club llueixin el logotip de l’ONG a la samarreta del club llagosterenc. Aquest conveni inclou tot un seguit de xerrades al municipi, càpsules formatives a tots els equips del CF Base Llagostera, a més d’una aportació econòmica de la partida de cooperació municipal que es destinarà directament a Open Arms.

 

Fa uns anys l’únic equip de futbol del nostre poble va arribar a l’elit. Aquell fet, que semblava un niu d’oportunitats, amb els anys s’ha vist que només va servir per deixar un extens camp de terra cremada. Hi ha hagut un degoteig constant de noies i nois que han anat deixant el futbol, ja sigui per esgotament, pel cost inassumible de la quota del club per a les famílies amb pares mileuristes, o bé, perquè no tenien les condicions físiques i tècniques que requeria aquest esport, sempre segons el criteri del club.

 

Davant d’aquest panorama desolador, un grup de mares i pares va creure que un altre futbol era possible i ara fa quatre anys es va crear el CF Base Llagostera. Els principis eren molt clars: fer del futbol una eina transformadora i integradora, i aixecar un club on cap jove en quedés exclòs per la seva situació econòmica o social. A dia d’avui, dels pràcticament 220 nois i noies que practiquen futbol al nostre municipi, uns 140 ho fan en aquest club. D’aquests, el 30% necessiten algun tipus d’ajuda social. Per al CF Base Llagostera una de les principals premisses és que tots els nois i noies que vulguin fer esport ho puguin fer. Per això, el club està estudiant crear un fons social per poder garantir la inclusió de tothom.

 

Dins d’aquesta idea transformadora s’emmarca el conveni signat entre l’Ajuntament de Llagostera i l’Open Arms. Des del CF Base Llagostera, pensem que no hi pot haver un valor més lloable que el de salvar vides i això ho volem transmetre a les noies i nois. Qui sap, potser en un futur no massa llunyà, veurem un dels nostres esportistes a la coberta de l’Astral o de l’Open Arms fent la millor tasca del món.

 

Llagostera, 14 d’octubre 2020

 

Junta del FC Base Llagostera