Inici Política i Societat Tot i l’activitat, els plens segueixen buits

Tot i l’activitat, els plens segueixen buits

1530

El darrer ple també es va celebrar amb poca, o nul·la, presència de veïns a la sala i poquíssims seguidors per Llagostera Ràdio o  per l’emissió que es fa a través de Youtube. No seria ni just ni precís dir que la política municipal no interessa, ja que la vida política ni comença ni acaba en una reunió plenària sinó que té moltes formes d’expressar-se més enllà de les institucions i de la cerimònia mensual que es celebra el darrer dimecres de mes. La CUP-ALL, on sempre hem defensat allò d’un peu a les institucions i l’altre a fora, som els primers de saber-ho. La recollida de deixalles que cada darrer dissabte de mes fa el Bell-matí, per exemple, l’impulsa la preocupació per la cosa pública, pels interessos col·lectius i per tant és política. Com ho és, en pràcticament tots els casos, la vida que es recrea a les entitats i associacions amb la participació d’uns i altres. Però els esforços més o menys encertats dels grups polítics, els projectes i les mesures concretes de l’equip de govern, les mocions, qüestionaments o reivindicacions de l‘oposició, segurament mereixerien més atenció perquè el judici suprem, aquell que s’emet a les eleccions al marge de la informació de la qual es disposa, fos més legítim.  La pandèmia no ens ha estat propícia però una de les prioritats de l’acord de govern amb ERC és justament el d’aproximar la vida política a la gent a través de mecanismes com els consells de participació sectorials. I en això treballem.

En relació a les propostes aprovades al ple volem destacar la renovació i increment del conveni amb l’Agència de l‘Habitatge de Catalunya. Incorporem un nou habitatge per destinar a polítiques socials en uns moments en què les amenaces de desnonament afectant famílies vulnerables no paren de créixer. Ho vam esmentar als informes d’alcaldia:  el desgavell i l’especulació en el mercat d’habitatge i la inhibició de les administracions públiques ha estat tan greu, que ens trobem en situacions com la de les 19 famílies amb contracte en vigor i renda pagada que ara estan amenaçades de desnonament.  La qual cosa no fa sinó confirmar l’encert en situar les polítiques d’habitatge, l’establiment del servei i la seva dotació amb personal, com una prioritat.  Sense això estaríem totalment desarmats per presentar batalla en defensa dels drets bàsics dels nostres veïns.

Parlant de polítiques essencials i imprescindibles per garantir drets bàsics, des de la regidoria de feminismes es va recordar la proximitat del 25N, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i es va animar a participar als actes organitzats. També es va esmentar que ens trobem en un any tràgicament marcat per l’increment de casos de violència i que convé que les polítiques municipals prenguin protagonisme i impulsin accions com ara el Pla d’Igualtat que s’ha treballat conjuntament amb la regidoria de joventut, del qual ja es té el diagnòstic inicial i que en breu s’obrirà a la participació dels diversos agents.

Des de la regidoria de Medi Ambient, a més de celebrar l’èxit del taller de caixes niu organitzat conjuntament amb el Consorci Gavarres, es va recordar la propera celebració de  la xerrada destinada a l’estil de vida residu zero animant a participar-hi. I, sobretot, es va recordar que finalment, a partir del 15 de desembre, es començaran a implementar els canvis amb els quals l’àrea fa mesos que treballa i que han de modificar moltes de les pràctiques de recollida selectiva i incrementar-ne resultats i eficiència. En els propers dies es presentarà i es farà difusió de la primera fase, que consisteix en un canvi de contenidors als 5 veïnats grans: Bruguera, Llobatera, Sant Llorenç, Gaià, Panedes, i les dues urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava. El regidor va explicar que l’accés als contenidors de recollida de les tres fraccions (resta, orgànica i envasos) s’haurà de fer amb una clau magnètica que s’entregarà als veïns. També que, posteriorment, durant els primeres setmanes de l’any vinent, aquests contenidors s’encerclaran amb un tancament de fusta per integrar-los millor al medi rural.  Per últim, recordant que aquesta és la primera etapa per implementar els canvis i millores amb els que fa temps que treballa l’àrea, va esmentar que ja s’ha iniciat la campanya i s’han repartit les cartes convocant els veïns afectats a les reunions informatives.