Inici General Potenciació de la borsa d’habitatge

Potenciació de la borsa d’habitatge

1402

Els plens municipals, com ja sabeu, són l’escenari per debatre i portar a aprovació o no els temes proposats a discussió per l’Alcaldia. Però també són l’espai on les diferents àrees aprofiten per donar compte davant la ciutadania  de la feina que estan duent a terme. És en aquesta part on volem centrar l’atenció del que va donar de si el darrer ple de l’Ajuntament de Llagostera. 

En primer lloc, vam creure oportú explicar en què s’estava treballant actualment en matèria d’habitatge al nostre municipi ja que precisament aquest ha estat un dels aspectes on s’han destinat més esforços darrerament des de la regidoria que s’ocupa d’aquesta matèria i del qual ens sentim molt satisfets pels resultats obtinguts. Durant el darrer ple vam explicar que des de l’Ajuntament s’havia estat treballant en la potenciació de la borsa d’habitatge i que, en aquest sentit, s’havia acordat accelerar la compra de dues finques més per dedicar-les a habitatge social i poder accedir a les subvencions que preveu la Diputació de Girona per a l’adquisició d’habitatge social (màxim de 30 mil euros per habitatge). També es va informar que dos particulars van cedir al consistori 2 habitatges durant set anys en règim de lloguer, els quals tindran també accés a una subvenció de la Diputació per obres de rehabilitació i millora. Ens els propers mesos seguirem treballant intensament en aquesta línia per tal de donar compliment a un dels principals compromisos dels nostre grup per a aquest mandat.

Pel que fa a l’àmbit econòmic,  volem destacar una qüestió que afecta a la butxaca dels ciutadans  i de la qual també es va donar compte en el darrer ple. Es tracta de la nova guia d’impostos i bonificacions, que ja s’ha començat a repartir per la població. El document , que s’ha editat amb un format renovat, inclou tota la informació necessària en matèria de fiscalitat, com ara les dates en què s’han de pagar els diferents impostos així com les bonificacions a les quals es pot accedir .

D’altra banda i davant la proximitat del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, es va creure oportú, en el marc del ple, informar de l’àmplia programació prevista de cares a aquesta commemoració i animar a totes les dones i homes del municipi a participar-hi. Una programació en què s’han involucrat diferents àrees de l’Ajuntament i de la qual des de la regidoria de Drets Socials i Feminismes ens sentim molt orgulloses. Aquesta programació s’ha fet en col·laboració amb la Taula de Dones del municipi, a qui volem agrair la seva dedicació. Així, el programa d’actes del 8 de març, que s’allargarà durant una setmana, inclou els dijous feministes a Ca la Viudi per tal de poder involucrar el jovent del municipi en la prevenció de la violència masclista; un taller d’autodefensa feminista a càrrec d’una especialista que ha treballat amb víctimes de la violència masclista i que està  obert a totes les dones de la població. També s’ha previst, conjuntament amb la Biblioteca Julià Cutiller, una xerrada sobre matrimonis forçats a càrrec de l’Associació Valentes i Acompanyades i la presentació del llibre “Pell de Seda” de Maria Dolors Portas, sobre la història d’una nena hindú i les dificultats amb què es troba en el seu país. I per subratllar el paper important dels homes amb el feminisme s’ha previst una xerrada sobre deconstruir masculinitats. Els actes del 8 de març culminaran amb el sopar de Dones, amb plats per compartir, i amb la lectura del Manifest Unitari i la performance “El violador ets tu”. Durant el ple vam aprofitar per anunciar que al web de l’Ajuntament es pot trobar el vídeo tutorial per anar assajant els passos i la lletra de la performance.

I per acabar, també volem destacar del darrer ple l’anunci de l’acord amb l’ATM per poder disposar des de Llagostera d’una línia regular d’autobús fins l’hospital Santa Caterina. L’acord és el resultat de la reunió d’alcaldes que es va impulsar fa mesos i dona resposta a una vella reclamació del nostre municipi.