Inici Política i Societat Ple de novembre de 2020

Ple de novembre de 2020

1023

Novament un ple realitzat de forma telemàtica com va essent-ho els últims temps, marcats per la pandèmia. L’activitat política ha de seguir treballant per la ciutadania de Llagostera.

D’aquest darrer ple, en voldríem destacar els dos punts més rellevants, que varen ser dues mocions:

Moció en referència al sistema sanitari

Inicialment presentada pel nostre grup, el PSC per Llagostera, es va quedar sobre la taula al ple del mes d’octubre, a petició del govern d’ERC i CUPALL, per treballar-la conjuntament, i així va ser. Consensuada entre els tres grups municipals, que hem de sumar esforços i en alguns moments arribar a acords de forma conjunta, sobretot en moments com el que estem vivim, marcats per la pandèmia.

L’esmentada moció, instem en diferents punts al Departament de Salut, per recuperar una sanitat pública de qualitat, equitativa i universal amb conjunt de mancances a Llagostera.
Les dretes tant del PP a l’estat, com de l’antiga i actual convergència al país, no han fet res més que seguir amb les contundents retallades, i una d’elles ha sigut al sistema sanitari, on la parèmia ha tret el millor i el pitjor del sistema.
Mancança de recursos materials i de personal, on a Catalunya els darrers 10 anys s’han deixat de tenir gairebé un miler de facultatius, uns facultatius que haguessin ajudat (i molt) a combatre la pandèmia. Per sort, disposem d’un personal sanitari exemplar, que ho ha donat i segueix donant-ho tot per tots nosaltres.

Com a Ajuntament tenim el deure i la responsabilitat de vetllar pel benestar de la ciutadania de Llagostera, per això reclamem a la Generalitat que alleugeri l’ampliació del CAP, i dels seus facultatius on són clars exemples les necessitats a Llagostera, com ara: metges de famílies, ginecologia, psicologia, pediatria, etc., amb la incorporació de serveis mèdics integrals a la residència geriàtrica Josep Baulida, per la cura dels nostres residents.
Una ampliació necessària de fa temps, a causa del creixement en nombre de la població, on actualment l’atenció sanitària s’ha vist més reduïda per la pandèmia amb les directrius del departament, reduint encara més l’atenció primària, engruixint la sanitat privada i aprimat la pública, quan de fet hauria de ser just el contrari.

Sol·licitem coordinació entre salut i benestar social per identificar possibles persones transmissores que tinguin necessitats socials, per poder alleugerar solucions a les seves mancances.
Novament instem al departament la creació d’un pacte de salut, per una salut pública de qualitat, per no engruixir la sanitat privada i no continuar aprimant la sanitat de tots i tots, que és la pública, cuidem a qui ens cuida!!
Tanmateix assumim com a Ajuntament donar el nostre suport a totes les mobilitzacions i vagues dels nostres sanitaris, per canviar la situació que fa massa temps que dura i agreujada per la pandèmia.

El departament és còmplice de la situació actual, permetent que seguim amb les mancances al país i a Llagostera. 

Cal posar-hi remei, i per això els instem en aquests punts esmentats.

I continuat amb mancances vàrem aprovar una moció presentada pel govern d’ERC i CUP-ALL per vetllar per les dones maltractades, amb assetjament per les seves parelles, un dia tant assenyalat com el 25N. Coincidint amb el ple i les activitats realitzades a Llagostera per continuar amb la lluita contra el masclista i la societat patriarcal.
Hi ha molt a fer, molta feina per part de la societat per canviar d’una vegada per totes, però també per part de les administracions. Hi ha la necessitat de polítiques feministes per una igualtat real, on no hi hagi més dones amb por.
L’esperit de la pròpia moció aprovada així ho contempla, calen mesures urgents , no podem permetre que continuï havent-hi dones que no disposin d’ajudes, d’assessorament, d’habitatge segurs i hagin de conviure amb els seus agressors.


La Generalitat ha de tenir com a prioritat el feminisme i fer-ne ressò amb polítiques de veritat, no escatimar en recursos i vetllar per les dones del país.
La lluita continua sense cap mena de pausa, sense deixar de treballar per un món millor, un món feminista, amb una igualtat real, no més polítiques de cara a la galeria i sense posar-hi remei.

Perquè sense drets no hi ha llibertat!