Inici Política i Societat No sé a qui votar

No sé a qui votar

1896

Estem en moments molt difícils pel nostre país.Tenim molt a prop tres eleccions (El Congrés i Senat del govern central, municipals i europees) que seran clau per dirigir el nostre futur i el dels nostres polítics.

Ens arriben informacions contraposades a la premsa i a la televisió, la retransmissió del Judici del Procés amb totes les limitacions de presentació de proves i de preguntes que el jutge Marchena està posant als advocats defensors. Mai com ara s’han publicat llibres que fan referència al procés i als polítics implicats. Tothom opina i cal estar molt ben informat i ser crític.

Les  enquestes diuen que, a hores d’ara , hi ha al voltant d’un 36% d’indecisos. És una xifra importantíssima, i pot ser decisòria.

Personalment he debatut amb gent que no pensa com jo i he intentat ajudar-los anant al cor de la qüestió, no tant per a definir quin partit esl representa, que també és important, però, primer i abans que res, definir quin bloc. El partit, en tot cas, vindrà, com a conseqüència, al final.

Les preguntes que, reflexionant, jo m’he fet, crec que poden ajudar-vos a decidir i a posar el vostre gra de sorra per evitar l’abstenció.

1 –Creus que en democràcia , és bo saber la voluntat dels pobles votant?

SÍ/NO

2- Creus ens la rebelió o la desobediència pacífica com a mitjà d’expressió dels pobles quan el poder dels Estats no els deixen exercir els seus drets civils?

SÍ/NO

3-Respectes el resultat del Referendum de  l’1 d’octubre en què es varen manifestar lliurement més de 2 milions i mig de catalans?

SÍ/NO

4-Creus que els nostres representants polítics havien de tenir en compte aquests resultats a l’hora d’elaborar els seus programes electorals?

SÍ/NO

5-Creus que és just que empresonessin als nostres polítics i activistes socials per complir els programes electorals que el Govern Central no va impugnar que portin més de 500 dies a la presó sense ser jutjats?

SÍ/NO

6- Creus que els nostres representants polítics a Madrid  que surtin de les properes eleccions del 28 d’abril han de facilitar la investidura de Pedro Sanchez, només per la por d’un possible pacte amb Ciutadants o de la victòria de PP+Vox+Cs  o l’acceptació de la negociació d’un referèndum a Catalunya és una condició inqüestionable?

SÍ/NO

7-Estàs d’acord a amb la idea de bloquejar el Govern Central amb els vots dels partits catalans si no hi ha acord per a negociar un referèndum o una altra sortida que ens permeti votar el nostre futur?

SÍ/NO

8-Creus que la manera més eficaç de convèncer el Govern Central és fer un front comú de tots els partits nacionalistes?

SÍ/NO

9- Finalment, estaries d’acord amb aquesta idea?:

 “L’espanyolitat castellana és cada vegada més reticent a incorporar la catalanitat com a part de la seva identitat i a respectar la naturalesa plurinacional d’Espanya i exerceix i fomenta la fòbia i la repressió amb total impunitat. (Andreu Marfull Pujades, professor de la Universitat Autònoma de Ciudad Juárez, Mèxic  -Març del 2019.)

SÍ/NO

 

Interpretació dels resultats

-Si la majoria de respostes són un Sí, vol dir que has de votar un partit nacionalista.

Una vegada tinguis aquest vot clar , has d’analitzar quin partit nacionalista defensaria millor els conceptes presentats a les preguntes 6, 7, 8 i 9.

-Si la majoria és NO , vota un partit constitucionalista, tenint molt present que si molts pensen com tu MAI tindrem la capacitat de decidir el nostre futur i continuarem estan a les ordres d’un Govern que MAI no acceptarà la nostra singularitat.