Inici Política i Societat No sabem cap a on anem, però tenim clar que volem anar...

No sabem cap a on anem, però tenim clar que volem anar amb tren

965

El Govern d’ERC i CUP-ALL ens du a aprovar al darrer ple diferents propostes que s’haurien d’haver dut a terme amb els pressupostos i la plantilla per aquest exercici, del 2021, aprovats pocs mesos abans. Tenen la intenció de municipalitzar la zona blava, i ara se’n recorden que caldran les màquines per poder-la controlar. Sabem que cal ampliar la plantilla policial amb un nou caporal, per la necessitat de millorar la seguretat a Llagostera per cobrir els tres torns i ara se’n recorden de proposar la creació de la plaça…

Ens plategen incorporar unes càmeres de seguretat en el nou aparcament del carrer Girona, oblidant-se que hi ha altres punts que cal millorar la seguretat, com és el pàrquing de la carretera per posar un exemple. Cal millorar la seguretat en molts més punts de Llagostera, no només on ara s’incorpora un nou aparcament. Cada vegada ens sorprèn més el plantejament del govern, perquè realment no sabem cap a on anem.

En aquest plenari prèviament ens proposen la creació d’una ordenança per la regulació de l’ús de la via pública en referència a les terrasses i després fan un canvi, la volen tractar amb els afectats com són els bars i restaurants. Totalment d’acord que sigui el màxim de consensuada dins del diàleg, però un altre canvi d’última hora.

El que sí que tenim tots clar és que volem anar amb tren.

Vàrem presentar una moció conjunta de tots els grups municipals per donar el nostre suport al Tren-Tram de la Costa Brava, i demanar, tant a la Generalitat com a l’Estat, que hi apostin fortament.

Actualment hem de dependre o bé d’uns transports privats o bé d’una línia d’autobús, de vegades qüestionable, tant la seva quantitat d’horaris com la qualitat.
Per no parlar de la contaminació que això comporta, pel fet de ser transports amb crema de combustibles fòssils, que són clarament limitats i tard o d’hora arribaran al seu fi.
Apostem per un nou tren de la Costa Brava, un tren sostenible on la contaminació sigui zero, un transport còmode pels usuaris i ràpid per poder-se desplaçar per tot el territori.
Un tren que quan arribi dins dels municipis es converteixi en un tramvia, com disposen molts països europeus, i aquí encara anem tard en aquest aspecte.
La ciutadania de Llagostera ha de poder disposar d’un transport públic d’aquestes característiques per poder assistir als cinemes i teatres de la contrada, a l’atur a Palamós, a Girona capital i a tot arreu on es desitgi.

Som conscients que serà una feina de llarg recorregut i que va per llarg, però hem de fer polítiques que apostin pel futur, per la millora del benestar de la ciutadania de Llagostera. 

 Treballar avui per un millor demà.