Inici Cultura Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura

Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura

2691
Mariàngela Vilallonga, en el moment de jurar el càrrec de consellera de Cultura. Foto: Marc Sureda Pons.

Dilluns 25 de març de 2019, 7h del matí. Una delegació de llagosterencs pugem en un microbús direcció Barcelona. Només 90 quilòmetres separen el nostre punt de trobada, l’Hostal El Carril, del lloc que tenim per destí, el Palau de la Generalitat de Catalunya. Malgrat ser aviat al matí, l’ambient dins l’autobús és animat: viurem un dia històric pel nostre municipi, ja que la llagosterenca Mariàngela Vilallonga prendrà possessió del càrrec de Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en substitució de Laura Borràs.

La comitiva està encapçalada per l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, el regidor de Cultura, Josep Aliu, la regidora de serveis, salut i igualtat, Pilar Aliu i el regidor d’ERC, Antoni Navarro. Entre els assistents també hi ha l’exalcaldessa i exdelegada territorial d’ensenyament, Pilar Sancho, el president del Casino Llagosterenc, Eduard Galobardes, així com diversos representants dels centres educatius llagosterencs, treballadors de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i membres d’El Poll TV i d’El Butlletí de Llagostera.

Comitiva llagosterenca present a la presa de possessió. Foto: Marc Sureda Pons.

Quan falten pocs minuts per les nou del matí, la delegació llagosterenca arribem a la Plaça Sant Jaume i entrem al Palau de la Generalitat. Per la majoria, és la primera vegada que accedim a l’interior de la seu del Govern català. Després d’acreditar-nos i recórrer la fosca i àmplia entrada, habilitada com a aparcament dels vehicles oficials, enfilem unes escales recobertes amb una catifa vermella que porten fins al claustre, des d’on accedim al Saló Sant Jordi, on es realitzarà l’acte.

A l’entrar, ens indiquen que a la dreta s’hi situïn les persones amb càrrec i/o provinents de les conselleries, mentre que a l’esquerra, els familiars i amics, de manera que es forma un petit passadís pel que, al cap de pocs minuts, passaran el President de la Generalitat, Quim Torra, el President del Parlament, Roger Torrent, els consellers i conselleres i, finalment, Meritxell Budó i Mariàngela Vilallonga, protagonistes de l’acte de presa de possessió.

El President de la Generalitat dona la benvinguda als assistents i tot seguit el secretari del Parlament llegeix els cessaments i nomenaments de les conselleres. A continuació, Meritxell Budó jura el càrrec de consellera de Presidència, seguida de Mariàngela Vilallonga, que jura el càrrec de consellera de Cultura.

Torra agraeix a les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs la feina feta i dedica unes paraules a les noves conselleres que acaben de jurar el càrrec. En el moment que el President acaba el seu discurs, comença la ronda de fotografies, salutacions i enhorabones. Es fa difícil, però finalment podem arribar fins a la Mariàngela per donar-li l’enhorabona. Ens rep contenta i feliç, celebrant veure la “gent de Llagostera” i immortalitzem el moment amb una fotografia.

No hi ha temps per a més. Tornem cap a Llagostera contents i eufòrics, fent intercanvi de fotografies i consultant als mitjans digitals i a les xarxes socials les notícies sobre l’acte que acabem de presenciar. Cap a quarts de dotze arribem al poble, a punt per tornar a la rutina de cada dia… Una rutina que de ben segur serà diferent per a la Mariàngela a partir d’avui.

Enhorabona, consellera! Gràcies per pensar en El Butlletí i convidar-nos a assistir a l’acte de presa de possessió.