Inici Política i Societat Inversió + Explotació = Estalvi futur

Inversió + Explotació = Estalvi futur

737

El darrer ple ens va permetre debatre amb l’equip de govern sobre formes eficients de contractar serveis des de l’ajuntament, confrontant la gestió pròpia d’aquests amb la contractació d’un proveïdor especialista extern.  

I és que arran de la impossibilitat per part de l’ajuntament de contractar lampistes per garantir el manteniment de l’enllumenat públic, que se’ns va informar i es va dur a ple, encertadament al nostre parer, l’aprovació d’un contracte mixt amb un proveïdor extern que incorpora:

-Subministrament

-Obra i serveis de gestió energètica

-Manteniment amb garantia total

I un concepte, que al parer del nostre grup Junts per Llagostera és especialment important com és 

– Millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior.

Aquestes inversions en tecnologia i adequació de les instal·lacions d’enllumenat exterior, dirigides a l’estalvi energètic i al control de la contaminació lumínica són únicament possibles si s’inclouen en un contracte a mig/llarg termini que acabi generant en el futur estalvis en una partida tant onerosa com és el consum energètic.

Per tant, estem totalment convençuts que la proposta que es va presentar a aprovació és la millor per a garantir estalvis futurs i disposar d’instal·lacions modernes i eficients.

El que no acabem de comprendre és que s’hagi arribat a aquesta conclusió, avalada per els serveis tècnics de l’ajuntament, per causa de la manca de personal disposat a acceptar les condicions ofertes per l’ajuntament per als llocs de treball de lampista, i que fent de la necessitat una virtut, se’ns presentés ara com la millor solució possible.

Ens preguntem si aquest sistema de contractació mixt que combina explotació i inversió, inversió dirigida a reduir les despeses d’explotació futures, no seria el més adient per a altres contractes futurs que hagin de ser negociats.

Finalment abans de finalitzar el plenari en el torn de precs i preguntes vàrem expressar la nostra preocupació i vàrem reclamar a l’equip de govern algunes qüestions que al nostre entendre són cabdals per tal que no es guardin en un calaix. Seguidament en resumim tres a tall d’exemple. 

Vàrem demanar per la situació actual de la compra i l’adequació de la zona de Ca la Txe, actualment en estat ruïnós amb tota la teulada caiguda, i en situació potencialment perillosa; en preguntem com pot ser que l’Ajuntament requereixi, amb bon criteri, als propietaris de construccions en mal estat el seu arranjament i no posi mesures correctores quan l’afectat és el mateix consistori? 

Per altra banda, vàrem fer el prec, per enèsima vegada per tal que es corregeixi l’estat de brutícia i deixadesa en que es troben alguns carrers del poble. Val a dir que aquest prec va fer un efecte quasi immediat ja que l’endemà mateix van actuar en diverses zones de les que havíem esmentat, com l’avinguda Canigó. 

I per últim vàrem qüestionar l’equip de govern pel fet que no s’hagi avançat el més mínim en la compra del Jutjat de Pau. Recordem que fa uns mesos es va fer una modificació de crèdit per dedicar-la a l’adquisició d’un local. Des de Junts per Llagostera ja vam mostrar la nostra disconformitat en realitzar modificacions de crèdit per a afrontar despeses d’aquest tipus. Creiem que el més sensat hagués estat buscar primer el local necessari i esperar al pressupost de 2022 per fer-ne la compra. La celeritat de l’actual equip de govern en modificar el pressupost feia pensar que la compra era imminent, ja que no era factible estar més temps en l’actual ubicació, res més lluny de la realitat. 

Després d’actuacions com aquesta encara se’ns retreu que parlem, referint-nos a la gestió municipal, de manca de planificació o d’excés d’improvisació.