Inici Textos El Ple de juny presencial però singular

El Ple de juny presencial però singular

1477

Acabada d’estrenar la nova normalitat, tornem al mes de juny amb un ple presencial, un ple singular a causa de les restriccions decretades on les limitacions d’espai de la sala de plens del consistori ens varen veure obligats a seure l’alcalde, secretaria i els portaveus a la taula presidencial amb la resta de companys del govern i oposició amb el públic assistent, per així poder mantenir les distàncies de seguretat establertes.

En aquest ple singular, vàrem tractar diferents punts de l’ordre del dia on podríem destacar l’aprovació del conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, per a la seva adhesió a la xarxa de radiocomunicacions i emergències de seguretat de Catalunya (RESCAT), on es hi haurà d’una línia segura per a les emergències en el cas que fallin les comunicacions internes del municipi. Una necessitat, que cal disposar-ne, perquè la tecnologia de vegades falla i en casos d’emergència no podem estar descoberts.

En setmanes anteriors a l’Ajuntament de Girona es va tractar una moció que han sol·licitat als ajuntaments de la comarca, una moció que l’equip de govern d’ERC i CUP-ALL ens varen proposar de suport a la construcció d’un tanatori públic al nord de la ciutat de Girona.
I com bé sap tothom, la vida té un final, les persones morim i hi ha empreses que gestiones els enterraments, de vegades amb costos desorbitats. És necessari que les administracions puguin fer competència a aquestes empreses per ajustar preus a una realitat.
Una realitat que amb els temps com els que estem vivint amb la Covid-19, que malauradament hi ha hagut un increment de defuncions. S’està veient encara més quina realitat hi ha, i quina hauria de ser.
Amb la màxima transparència, que de vegades és dubtosa amb certes empreses, ja que informen les famílies dels difunts de què els interessa, per vendre un producte com és un enterrament.

Un punt més a tractar, l’aprovació de l’oferta pública d’ocupació per a l’any 2020 en aquest cas per dues places a la brigada municipal, que desitgem sort al personal actual i puguin obtenir l’estabilitat laboral.

La festa major d’aquest any ha sigut aplaçada a l’octubre i esperem que es pugui celebrar dins les normes establertes i la puguem gaudir amb bon temps i sense cap desgavell.
Però també hem de pensar amb les de l’any vinent, i com ens sol·licita el Departament de Treball cal aprovar els dos dies festius de la Festa Major de 2021, abans de final de Juliol d’aquest any.
Esperem i desitgem poder-les gaudir, amb la vacuna de la covid-19 i sense restriccions.

La delegació a XALOC de les ordenances sancionadores en referència a la tinença d’animals i gestió de residus, amb el matís que calia modificar-les per adequar-les a la llei, com que no eren coherents amb llei i no es tenien validesa per XALOC. Ara sí, si algú aboca deixalles al bosc, al carrer o al costat dels contenidors, per la picaresca de sempre, seran sancionats degudament, esperem que corri la veu i d’aquesta manera es sigui curós amb el medi ambient i el respecte pel bé comú.
Ens va sobtar que l’equip de govern en tingués constància al darrer novembre i no s’hagin dut a ple fins ara, ja que hi haurà alguna sanció que es perdrà al transcórrer tants mesos.
Unes ordenances que estem totalment d’acord que es portin a terme, degut no només a la picaresca que diem sinó a la ¨mala llet¨ de certes persones, que fins que no se’ls toca la butxaca, no fan les coses degudament.
Esperem que es sancioni a qui es té identificat i que serveixi d’exemple per d’altres que s’ho estan rumiant i comencin a fer les coses com cal.

Voldríem destacar que totes les propostes dutes al ple varen ser aprovades de forma unànime, tret d’una moció d’ERC-AM i CUP-ALL, per clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola. Que ens vàrem abstenir, com que és un tema aliè al municipi i com bé estableix la Llei dels Ens Locals no es poden tractar aquests temes en un ple municipal com bé ens varen informar amb un informe jurídic realitzat per secretaria.
Una vegada més porten a ple una moció que des de secretaria s’ha realitzat un informe jurídic negatiu.

Per acabar, sembla que hi ha coses que només era propaganda electoral i es queden en el sac, el viver d’empreses que duien tant CUP-Alternativa i en el programa conjunt l’equip de govern d’ERC i CUP-ALL amb el que coincidíem amb nosaltres PSC per Llagostera.
S’està treballant pel desenvolupament del nou Polígon Industrial al SUD-11, on hi estem d’acord perquè sembla que s’enfila cap a dur feina a més de 70 persones. Però i els petits emprenedors en dificultats per trobar un local on iniciar el desenvolupament de la seva empresa, i els que volen treballar de forma cooperativa.
Sembla que seguiran com fins ara, buscant-se la vida.