Inici El Butlletí paper El Butlletí, també a Cassà

El Butlletí, també a Cassà

1424

Benvolguts lectors, escrivim aquestes línies per informar-vos d’una notícia de gran transcendència per al nostre projecte. Després de mesos covant-ho a foc lent i amb total discreció, per fi podem anunciar-vos que El Butlletí assumeix el repte de superar el marc local llagosterenc per passar a versar, també, sobre la vida social, cultural i política del poble veí de Cassà de la Selva —en el qual, a més, ressituarem la nostra seu social. Avui neix, doncs, El Butlletí de Llagostera i Cassà.

Després de 42 anys de vida, la nostra entitat s’ha sentit estancada: al poble tampoc hi passen tantes coses, ni hi ha tantes persones a qui donar veu. “Jo no dic mai que no, però resulta que el collons d’El Butlletí ja m’ha entrevistat nou o deu cops”, se’ns queixava un il·lustre llagosterenc de qui volíem glosar la vida fa un temps. Això a Cassà, almenys durant un temps, no ens passarà. Alhora, el factor econòmic també ha estat determinant en la decisió. Els darrers mesos hem tingut algunes desavinences amb l’Ajuntament, que ajuda a cobrir les despeses de la nostra activitat amb una subvenció anual. I, més enllà de la suculenta oferta de subvenció que ens han fet des de l’altre consistori (el suburbial), la nostra expansió ens obre les portes a nous anunciants i a un nou públic potencial de més de deu-mil persones. La conclusió ha estat que Llagostera no ens pot donar tot allò que necessitem (i, humilment, pensem que mereixem) per a sostenir una activitat com la nostra, ambiciosa i en vies de professionalització.

El nostre no és un cas aïllat. Prèviament, hem vist com altres activitats locals d’èxit (com el futbol o les misses de mossèn Enric) s’han obert nous horitzons en els encontorns del seu poble d’origen, i tot sense perdre l’essència ni generar problemàtiques a destacar. De ben segur que, ben al contrari, la nostra aposta ajudarà a crear vincles entre els dos pobles a riba i riba de Verneda, superant antigues i infructuoses rivalitats.

Esperem que ens continueu acompanyant en aquesta nova i prometedora etapa. Llarga vida a El Butlletí de Llagostera i Cassà!