Inici Multimèdia Desallotjada una festa il·legal a la sala de plens

Desallotjada una festa il·legal a la sala de plens

1524

Els mossos irrompen a l’ajuntament de Llagostera. Tot apunta a una crisi de govern al consistori, enmig de la tercera onada de la covid-19 i les festes nadalenques.

 

En plenes festes d’un Nadal marcat per la pandèmia, l’actualitat local ens condueix a realitzar aquest breu reportatge. Dissabte, 26 de desembre, una dotació dels Mossos d’Esquadra va irrompre a les dependències de la casa de la vila, alertada per uns veïns. A dins —concretament, a la sala de plens— s’hi va trobar un nombrós grup de persones, pertanyents a múltiples bombolles. Les primeres informacions apunten que el grup hauria entrat a través d’una finestra mal tancada (possiblement per un descuit fruit de l’actual necessitat de ventilació extra). Més enllà de l’apropiació indeguda de l’espai municipal, de l’incompliment del toc de queda i de la normativa vigent sobre trobades, es reporten més conductes incíviques, com el consum d’alcohol, el contacte físic estret (de diversa índole), l’ús de catximbes per fumar o el de guitarres per acompanyar —a ple pulmó— «cançons improvisades o pròpies de públics restringits. Insofrible.», segons uns veïns. Aquest últim detall ha alimentat la rumorologia i algunes veus apunten a una possible implicació de la CUP en l’incident.

Els agents de la policia autonòmica no van trobar resistència en els congregats, i van poder procedir al seu desallotjament, identificació i denúncia. Entre els denunciats s’hi troba un agent de la policia local, que sosté que havia arribat abans que el CME també per restablir l’ordre, tot i que era a dins i vestia de paisà. L’alcalde, Antoni Navarro (ERC), ha declarat a aquest mitjà que «s’anirà fins al fons de la qüestió, investigant i dirimint responsabilitats en aquest lamentable succés; com a alcalde, no em tremolarà el pols». Per la seva banda, Enric Ramionet, regidor de cultura i membre de CUP-Alternativa (també a l’equip de govern), ha declarat el següent: «Caldrà investigar els fets, però no podem criminalitzar l’okupació per sistema, ni menystenir cap mostra de cultura i autoorganització popular. I menys en moments com els actuals, de tot tipus de necessitat».

L’oposició municipal, constituïda per Junts per Llagostera i el PSC, ha coincidit a condemnar els fets. La cap de l’oposició, Pilar Aliu (Junts), ha destacat que al poble mai no s’havia viscut una situació semblant: «En tots els anys de govern de CiU no vam viure mai una situació tan vergonyosa. És clar que nosaltres no tenim res a veure amb CiU perquè som Junts, no Junts per Catalunya (nosaltres som del PDECAT, que tampoc és Convergència) però sí que som Junts per Llagostera… En tot cas, quan governàvem, Llagostera no va patir mai ni cap pandèmia, ni cap festa il·legal a l’ajuntament». Àlex Maqueda (PSC) ha mostrat el seu disgust pels fets, que tem que distreguin l’atenció d’altres problemàtiques, com la de les caques de gos als carrers. «Però ara toca anar tots a la una i junts ens en sortirem», ha reblat.

Amb la difusió de la notícia, la reacció a les xarxes no s’ha fet esperar. Així, ja s’hi poden llegir alguns missatges com els següents: «Això és una vergonya, #Llagostera no s’ho mereix això!», «Quina manera de posar el poble al mapa. Lamentable, @llagosteraldia» o «Si saben com em poso, per què em conviden? Hehe #plellagostera».

Per acabar, hem de comentar que aquesta informació ha estat possible tant per la bona disposició de la policia i els grups municipals, com pel fet que alguns membres del col·lectiu de coordinació d’El Butlletí es troben involucrats en l’incident. Ampliarem la informació en la mesura que tinguem novetats, i aprofitem per desitjar-vos bones festes i recordar-vos la importància de seguir les normes establertes, responsabilitzar-nos com a poble de la salut col·lectiva i combatre —entre tots— els comportaments incívics.