Inici Política i Societat Construïm una Llagostera feminista! El 8M totes fem vaga!

Construïm una Llagostera feminista! El 8M totes fem vaga!

1758

Des de la CUP-Alternativa per Llagostera, com a candidatura feminista i decididament antipatriarcal cridem a totes les dones (i homes) del poble a seguir la convocatòria de vaga del 8 de març.

Què és un municipi feminista?

Des de la CUP-Alternativa per Llagostera volem construir un municipi feminista. Això vol dir, ni més ni menys, un municipi on totes i tots siguem respectats com a persones. Entenem el feminisme com la lluita per la igualtat, la llibertat i la no discriminació de les dones per ser dones. Volem municipis on les dones puguem viure lliures de violència masclista, on la sostenibilitat i la reproducció de la vida estiguin al centre de les polítiques públiques.

Un municipi feminista no es construeix només des d’una regidoria, ni tan sols des d’un ajuntament. Una Llagostera feminista es construeix des del nostre dia a dia, des del carrer. I de fet la crida a la vaga feminista, que ja va fer història l’any passat, ens interpel·la a tots i a totes les que somniem, i treballem, per una societat justa i una vida digna.

Des de la CUP-Alternativa per Llagostera tenim moltes propostes per construir un poble feminista i respectuós amb la sostenibilitat de la vida. Queda molt per fer, però tot és possible! Algunes de les nostres propostes inclouen:

  • Garantir que a les festes majors, i altres festivals musicals, els referents musicals també siguin dones.
  • Assegurar-nos que l’enllumenat públic és adequat i no deixa zones “fosques”.
  • Formació amb perspectiva de gènere als treballadors i treballadores municipals. Per exemple, realitzar formacions periòdiques amb la policia local per garantir que les dones són ateses amb ple dret i amb seguretat.
  • Crear un grup de suport a persones encarregades de tenir cura d’altres.
  • Reforçar les iniciatives existents a Ca la Viudi i a l’institut per educar en perspectiva feminista al jovent.

Tens més idees? Posa’t en contacte amb nosaltres! Participa activament en l’elaboració del nostre programa.

 

Preguntes Freqüents:

Quins drets tinc a fer vaga?

Si ets una treballadora assalariada tens dret a fer vaga sempre i quan algun sindicat reconegut ha comunicat amb el temps requerit per llei que hi ha un vaga convocada. En aquest cas la majoria de sindicats han convocat la vaga, per tant hauries de seguir les indicacions generals per vagues. La vaga és l’eina més important que tenim les treballadores i treballadors per aconseguir els nostres drets. T’agrada fer vacances? Et dona tranquil·litat saber que cobraràs encara que et posis malalt/a? Doncs aquests i molts altres drets els van guanyar generacions anteriors a través de fer vaga.

Sóc un home llagosterenc, què puc fer?

Moltíssimes coses. La vaga del 8 de març no és només una cosa de “dones”. En tant que el patriarcat té conseqüències negatives per moltes persones, els homes també pateixen la injustícia d’una societat desigual. Els rols de gènere, socialment predeterminats, obliguen als homes a complir unes certes normes de masculinitat.

D’entrada, els homes es poden solidaritzar i ajudar a garantir que tota dona que desitgi fer vaga el 8 de març pugui fer-ho. Per exemple, si el teu lloc de treball ha d’oferir serveis mínims, potser et pots oferir tu a fer-los. Si a casa, una dona és la que sempre cuina, potser pots cuinar tu aquell dia (i molts d’altres!).

I el dia 9, què?

El dia 9 hem de continuar lluitant, al carrer i a les institucions, per garantir que dia a dia erosionem el patriarcat. Lluita perquè totes i tots tinguem la llibertat de poder sortir al carrer , o quedar-nos a casa, sense por!