Inici General Comentari dels pressupostos del 2020

Comentari dels pressupostos del 2020

1513

Ja tenim aquí el ple del desembre, un ple força extens, però com a regidor novell del PSC-CP per Llagostera, no sóc gaire extens en els plens, ni tampoc ho seré aquí. Evitant, així, fer-ho molt feixuc per als lectors.

A les portes del canvi d’any, ja tenim el pressupost en què en basarà l’exercici del 2020. Ja s’ha acabat el pla de barris, així que no podem esperar grans inversions ni grans millores al municipi de Llagostera, siguem realistes i no anem a buscar l’impossible pel nou consistori, sigui qui sigui el que governi. Doncs no és del tot cert, no hi ha una continuïtat, en certes àrees hi ha hagut canvis destacables, sobretot en l’àmbit social i habitatge, on s’amplien substancialment les partides on els increments són notables. On la cohesió i les desigualtats socials són una prioritat pel nou equip de govern i així ho han fet. Millores econòmiques en l’acollida als nouvinguts, feminisme , augmenten les beques a les llars infants i les ajudes a les escoles… El nou govern vol realitzar la compra de 3 pisos pel parc d’habitatge, gràcies a un diner que l’equip de govern anterior no va creure prioritari en realitzar dita inversió. Com a inversions a destacar, la necessitat de realitzar vestuaris femenins tant per la Policia Local com pel camp de futbol, cosa que ja era hora. Unes càmeres de seguretat amb control de matrícules per a les urbanitzacions, millores salarials, realització d’ampliació de plantilla per a l’Ajuntament amb un tècnic informàtic ja aprovat en plens anteriors, un tècnic per a la ràdio i dos agents cívics (que nosaltres portàvem al programa electoral i cap de l’equip de govern ERC i CUP-ALL).
Millores salarials per a tot el personal i regularització de convenis i lloguers de pàrquings, i parlant de lloguers hi ha lloguers que no estem d’acord que s’estiguin realitzant o bé pel sobrecost, o bé perquè com tothom sap els lloguers a la llarga surten més cars que la compra. Com són el del magatzem de cultura i el local de la farinera per la brigada municipal. Herències de l’equip de govern anterior que seguim pagant els llagosterencs i llagosterenques.

L’equip de govern vol realitzar un refugi per a gats, que encara no saben ni com ni on, això sí ja saben el que costarà perquè ja ho tenen pressupostat. Un refugi que s’estudia juntament amb un especialista i l’associació GATS108, però si és amb la similitud del pipicà, amb gats que entren sense poder sortir, veurem una única colònia de gats en augment per l’abandonament de més d’una persona que els porti allà. Esperem que l’encertin i no sigui una espifiada que pagarem tots.
Em deixo moltes millores, moltes queixes però les més destacades són aquestes i és clar que si es poden fer millores no és pel canvi de govern, sinó per l’augment d’ingressos a l’Ajuntament amb el gravament d’impostos aprovats amb les ordenances fiscals pel pròxim 2020, per això el vot va ser abstenció, per ser coherents amb el vot contrari a les dites ordenances.

I a dites ordenances vaig presentar unes al·legacions per aquest ple, que ara em toca l’autocrítica i ser realista, primer per desconeixement i realment il·lògica pel meu parer, les al·legacions no es poden presentar ni com a portaveu ni com a partit polític, s’han de presentar a títol personal. I així ho vam saber en el ple amb un informe jurídic del secretari del consistori. Segon pels nervis que em varen pressionar i no les vaig defensar com tocava, però encertades o no, volem deixar clar que la puja d’impostos no la volem.

I per acabar l’equip de govern d’ERC i CUP-ALL ens varen proposar una moció per estar en contra de la situació actual a Bolívia, on el nostre vot va ser abstenció, no perquè no ens preocupi ni molt menys, sinó per ser un tema aliè al nostre municipi on els ajuntaments estem per tractar problemàtiques als nostres municipis.

I no podem acabar sense desitjar a tothom: bones festes i molt bona entrada al 2020!!