Inici Política i Societat Comentari del ple ordinari del mes de novembre

Comentari del ple ordinari del mes de novembre

1993

Aquest passat dimecres es va celebrar el ple ordinari del mes de novembre. En aquesta ocasió el ple es va celebrar en un horari poc habitual, a dos quarts de deu del matí. La raó és que al vespre la Generalitat atorgava un premi a la Drogueria Frigola pels seus 165 anys d’història i vam creure convenient assistir-hi per fer costat, com fem sempre, al nostre comerç. Volem des d’aquí mostrar la nostra satisfacció pel reconeixement a una botiga que, nascuda al nucli antic de Llagostera, va desplaçar-se al nostre eixample i és un element emblemàtic del nostre comerç local. Enhorabona per la feina feta durant tantes i tantes generacions.

Tornant al ple, ens trobem de nou amb un ordre del dia prou atapeït. En concret es varen debatre 7 propostes del govern, una moció presentada per l’equip de govern de CUP-Alternativa i Esquerra i dues de Junts per Llagostera. En aquest article us parlarem de les que creiem més rellevants.

En primer lloc volem destacar l’aprovació, per unanimitat, del nou Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorn d’oci. Aquest ha estat desenvolupat per la Conselleria d’Interior i millora de forma substancial les mesures per lluitar contra aquest tipus d’atacs i la forma en què els professionals o responsables polítics hem de tractar-los. En aquesta línia es farà una formació a tot el personal de l’Ajuntament, funcionariat i càrrecs polítics, per tal de saber com actuar enfront d’aquest tipus de situacions.

Per altra banda també es va aprovar renovar el conveni que tenim amb el Consell Comarcal del Gironès sobre l’assessorament a l’hora d’aplicar l’actual normativa de protecció de dades. Sabem que aquest tema cada vegada preocupa més a la ciutadania i des dels organismes públics hem de ser un exemple en el tractament d’informació personal sensible.

Anem ara a parlar de les diferents mocions. En primer lloc de la que parla sobre el control de la vespa asiàtica. Aquesta moció va ser presentada pels partits que formem el govern i respon a una problemàtica que ens hem trobat en aquests primers mesos de legislatura. Fins ara la vespa asiàtica era considerada una espècie invasora i els Agents Rurals de la Generalitat eren els encarregats d’eliminar-ne el nius. Ara, aquesta consideració ha canviat i s’ha traspassat la responsabilitat de tractar aquests nius a l’Ajuntament. Aquestes actuacions tenen un cost que al nostre entendre no hauríem d’assumir si la Generalitat no ens dona els recursos materials i econòmics necessaris per fer-hi front des de l’ajuntament.

Per altra banda, el principal partit de l’oposició també va presentar dues mocions. La primera demanava que des de l’administració local facilitéssim a les persones de la comunitat transsexual la utilització del seu nom sentit en la seva relació amb l’Ajuntament. Des d’ERC Llagostera vam donar suport a aquesta moció i vam expressar la nostra preocupació per l’auge de partits homòfobs al panorama polític nacional i estatal. La protecció de col·lectius vulnerables i el respecte pels drets individuals i col·lectius són una prioritat per a nosaltres. No només vam votar a favor, sinó que ens comprometem a vetllar perquè el govern ho apliqui.

La segona de les mocions de Junts per Llagostera parlava sobre la futura rodona de Cal Portuguès (de Casablanca). Com a Esquerra ens agrada el canvi de perspectiva d’una cruïlla que nosaltres sempre hem vist, a diferència del grup del PdCat llavors al govern, que era un punt negre de les nostres carreteres. Per això vam trobar un error la instal·lació d’una pantalla informativa que l’únic que provocava era distracció per als conductors. És d’agrair el canvi de criteri i que el grup de Junts per Llagostera es posi al nostre costat en la petició a la Generalitat perquè la rotonda sigui una realitat.

De nou volem agrair a El Butlletí aquest espai que ens permet acostar la política local a la població. El proper ple serà especialment important perquè es debatran els pressupostos per a l’any 2020. Aprofitem per convidar-vos a aquest ple, que tindrà lloc el proper dia 17 de desembre a les 8 del vespre.