Inici General Comentari del ple del mes d’octubre

Comentari del ple del mes d’octubre

1238

Volem començar aquest escrit del ple del mes d’octubre fent un agraïment especial a tota aquella gent que va ajudar a fer que la Fira del Bolet fos un èxit un any més. Aquesta era una edició especial ja que tornàvem a celebrar-la amb una certa normalitat després de la crisi de la covid-19.

Estem molt contents del desenvolupament de la fira i volem agrair tant al personal de l’Ajuntament, com a totes les entitats i persones del poble que la van fer possible. Va ser una fira molt esperada on grans i petits vam poder gaudir, de manera segura, de totes les activitats de la fira.

Ara sí, centrant-nos en els punts que es van tractar en el ple, volem fer un esment especial d’alguns d’ells.

En primer lloc volem destacar l’aprovació per unanimitat de la creació del Consell Municipal de la Gent de Pagès i del seu reglament. Llagostera consta d’una gran zona rural, on hi viu una part important de la població, per aquest motiu han de tenir un espai on puguin expressar les seves idees, propostes i problemàtiques.

Com ja vam explicar en el pacte de govern, la participació és un dels eixos del nostre projecte. Hem impulsat nous consells participatius, hem renovat el Reglament de Participació i també treballem, conjuntament amb la diputació, en el desenvolupament d’una plataforma per a la realització de consultes i processos participatius que estrenarem properament.

Finalment volem destacar, i celebrar, l’aprovació per unanimitat de la moció presentada per tots els grups municipals pel reconeixement públic del dol perinatal, gestacional o neonatal. Aquesta moció té per objectiu acostar l’administració a les famílies que han patit aquesta situació, fer-ne un acompanyament, i també la creació d’un espai de record que s’ubicarà en el cementiri municipal.

Des d’Esquerra Llagostera, a la presentació del llibre “Històries d’una panxa”, ens havíem compromès a treballar per una administració més propera a les famílies que han passat per aquesta situació i tot i que encara queda molt camí per recórrer pensem que aquest és un primer pas.