Inici General Comentari del ple del mes de setembre

Comentari del ple del mes de setembre

803

Després de les vacances d’estiu engeguem un nou curs polític, i ho fem preparats per encarar amb ganes l’últim any de la legislatura. De nou agraïm a El Butlletí que ens permeti expressar la nostra opinió en aquest espai digital.

Pel que fa als punts ordinaris de l’ordre del dia vam aprovar, tots per unanimitat, l’adhesió a diferents programes del Consell Comarcal del Gironès. En primer lloc un que ens permet tenir una persona contractada a la deixalleria sense cost pel consistori i en darrer terme un altre que ens dona accés a diferents serveis relacionats amb promoció local del municipi.

Es va incorporar un punt d’urgència que tractava sobre l’enllumenat públic. Com hem explicat en anteriors comentaris s’ha realitzat una licitació sobre el manteniment i el canvi de llumeneres dels nostres carrers. Doncs bé, el resultat d’aquesta licitació va ser impugnat per un dels participants i un tribunal d’apel·lació va estimar algunes de les al·legacions i per tant s’havien d’aprovar per ple alguns canvis en la licitació. Esperem que per fi es pugui desencallar aquest concurs tat important.

Entrant en les mocions que va presentar l’oposició, comencem per una del PSC manifestant la seva preocupació per la mort de més de 40 cigonyes electrocutades a Llagostera. El text va ser aprovat per unanimitat, i es va acordar instar Endesa a aplicar les mesures que siguin necessàries perquè aquests fets no tornin a ocórrer.

Tot seguit es va aprovar, també per unanimitat, la moció presentada per Junts per Catalunya sobre les ocupacions delinqüencials d’habitatges a Llagostera. Aquest problema, que per sort sembla que ara s’ha superat, ha afectat la nostra vila durant una part de l’estiu.

L’Ajuntament de Llagostera està preocupat per aquelles ocupacions delinqüencials que han ocorregut al nostre municipi i que res tenen a veure amb aquelles que tenen lloc per una situació de vulnerabilitat econòmica o social. Hem fet costat aquells veïns afectats pels sorolls i l’incivisme que acompanya aquestes ocupacions i ens vam reunir amb la direcció regional dels Mossos d’Esquadra per coordinar-nos conjuntament i explorar quines opcions teníem com a consistori per fer-hi front.

Voldríem, però, també tornar a fer un toc d’atenció als grans tenidors, principalment entitats bancàries i fons voltors, que malgrat els requeriments i les demandes des de sectors molt diversos, continuen tenint desenes d’habitatges buits al nostre poble. El principal motiu pel qual hi ha ocupacions és perquè hi ha pisos buits. La mobilització d’aquest immens parc d’habitatges, ja sigui a través de la venda, del lloguer o del lloguer social és una preocupació constant d’aquest equip de govern.

Les competències de l’Ajuntament per fer front a aquestes ocupacions delinqüencials són molt poques però tot i això estem determinats a treballar perquè a Llagostera es compleixin les ordenances de convivència. Per sort sembla que hi haurà canvis legislatius a partir de l’any vinent que agilitzaran la intervenció en aquests casos.

Per acabar, en els informes d’alcaldia on els regidors expliquen la seva obra de govern, volem destacar algunes coses. En primer lloc que ja s’ha instal·lat el nou parc infantil a la plaça Catalunya, i s’ha reubicat el que hi havia a la zona d’equipaments de la Piscina de la Canyera. Per altra banda també es va anunciar que tornarà a activar-se l’espai “Jugar en família” a la llar de jubilats amb activitats programades com el conte “L’Illa Blava” que s’explicarà el proper 10 d’octubre per part de la Rosa Casanovas.

Per últim el regidor Eduard Diaz va destacar l’èxit, tan a nivell participatiu com organitzatiu, de la Festa de la Gent Gran que es va celebrar el passat dia 2 d’octubre. Des d’Esquerra Llagostera volem agrair la feina desinteressada dels voluntaris, que fan que aquesta sigui una de les festes més emblemàtiques del nostre poble.

Per acabar, volem aprofitar aquest espai per convidar a tothom a la XX edició de la Fira del Bolet. Us hi esperem.