Inici Política i Societat Comentari del ple del mes de novembre

Comentari del ple del mes de novembre

1249

Com és habitual, el darrer dimecres de mes s’ha celebrat el ple ordinari. Com solem fer en aquest espai que ens cedeix amablement el col·lectiu d’El Butlletí, repassarem alguns dels punts més destacables que es van tractar en seu plenària.

Abans de començar volem recordar que els plens es celebren de forma pública i que són oberts per a tothom. Participar en els debats públics és important i la nostra voluntat és apropar la política a tothom i per tant aprofitem l’avinentesa per convidar-vos al següent ple, que a més a més serà el dels pressupostos per a l’any 2022.

Conveni amb Servei Català de Trànsit

Per tal de millorar la seguretat viària, i en el marc del conveni general signat amb el Servei Català de Trànsit, el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat la signatura d’un conveni per a control d’estupefaents. Tots sabem que sovint els accidents es produeixen per distracció dels conductors, quan aquests tenen una taxa d’alcoholèmia o de consum d’estupefaents elevada. Per aquest motiu, i per una major seguretat per a tothom, es va plantejar aquest conveni que implica la cessió de material i l’organització de controls conjunts entre Policia Local i Mossos d’Esquadra

Renovem el contracte amb Dipsalut sobre la cessió d’ús dels desfibril·ladors

Com tots sabeu, a diferents punts del poble comptem amb desfibril·ladors que poden ser utilitzats en cas d’emergència. La cessió d’aquests dispositius ens la fa el Departament de Salut a través d’un conveni i en el marc del projecte “Girona, territori cardioprotegit”.

Actualment a Llagostera comptem amb 3 desfibril·ladors fixos, que es troben situats al CAP, al pavelló i a la plaça Catalunya, i 2 més de mòbils equipats a dos dels vehicles de la policia local. En aquests darrers anys tenim diversos exemples de com aquests dispositius han salvat la vida a diferents persones i esperem que ho continuïn fent. Amb l’aprovació d’aquest conveni s’allarga la cessió dels desfibril·ladors durant 4 anys més.

Conveni manteniment sobre enllumenat i estalvi energètic

L’enllumenat públic és un dels serveis obligatoris i que més marge de maniobra té de cara a aplicar polítiques mediambientals i d’estalvi energètic i de rebaixa de la factura. Per aquest motiu, el 29 de setembre de 2021, el ple va aprovar l’expedient de contractació del subministrament i els serveis de gestió energètica i manteniment, incloent-hi la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior del municipi de Llagostera.

En aquest darrer ple s’ha adjudicat aquest contracte, de 10 anys de durada, amb un valor d’adjudicació molt per sota del que s’havia pressupostat en el seu moment. Sens dubte és una bona notícia per a la tresoreria de l’Ajuntament.

Adhesió al manifest de Sabadell

També en aquest sentit de sensibilització en la cura del medi ambient vam votar a favor a una moció presentada pel grup de Junts per Llagostera sol·licitant l’adhesió de Llagostera al manifest de Sabadell. Aquest declaració busca un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire, i si bé és cert que està pensada per ciutats més grans, des del nostre poble també podem prendre alguns compromisos cap aquest objectiu.

Treballant per un Parc d’habitatge Municipal

La voluntat de recerca de solucions al problema de l’habitatge queda reflectida de nou en l’aprovació d’una pròrroga per a la cessió d’un habitatge del carrer Roser i la incorporació d’un nou habitatge producte d’un la col·laboració amb l’Agència d’habitatge.

De nou, i per acabar aquest text, us convidem al proper ple que es celebrarà el 29 de desembre i on presentarem el pressupost municipal per a l’any 2022.