Inici General Comentari del ple del mes de febrer

Comentari del ple del mes de febrer

679

Volem començar aquest text condemnant rotundament l’atac i invasió d’Ucraïna per part de Rússia. Des d’ERC Llagostera volem mostrar tota la nostra solidaritat al poble ucraïnès i a totes les víctimes de la deriva imperialista de Putin. La guerra i la violència mai són la solució a cap conflicte. Així mateix, volem aprofitar per recordar que s’ha habilitat un punt de recollida a la Sala de Plens de l’ajuntament de material sanitari i de productes de primera necessitat per ajudar el poble ucraïnès. Celebrem la solidaritat que està demostrant la població de Llagostera i de la qual la gran quantitat de donacions que arriben dia rere dia n’és la prova més palpable.

Si ens centrem en el ple, que gràcies a la millora de les dades epidemiològiques s’ha pogut tornar a celebrar de forma presencial, volem destacar principalment tres dels punts que s’hi van aprovar: el Pla Local de Joventut, l’aprovació definitiva del Reglament de Pagès i l’aprovació inicial del reglament per a l’adjudicació dels habitatges municipals.

Pla Local de Joventut

El Pla Local de Joventut és un estudi que marca els objectius estratègics d’aquesta àrea per als pròxims 4 anys. Ens hauria agradat presentar aquest document abans però la pandèmia i l’obligatorietat de mantenir reunions telemàtiques amb el jovent ha provocat que en ocasions no es pogués generar un clima de diàleg agradable i ha allargat el procés. Des d’aquí volem agrair l’enginy i la dedicació de la tècnica de joventut i del dinamitzador per solucionar aquesta situació.

La principal voluntat d’aquest pla era tenir un esperit transversal que abracés tots els aspectes de la vida dels nostres joves. L’anterior pla, que ha donat també els seus fruits, es centrava molt l’acció en la part formativa i educativa del jovent, i ara volíem anar un pas més enllà. Per a fer-ho s’han marcat 5 objectius estratègics principals:

  • Facilitar espais d’acompanyament, suport, formació i orientació pel ple desenvolupament del procés d’emancipació dels joves.
  • Aplicar la visió de municipi 360 en la planificació de les estructures educatives dirigides a la joventut.
  • Abordar qualsevol tipus de violència, agressió o conducta de risc en l’àmbit de la salut i idear un mecanisme d’acompanyament en la superació de la vivència.
  • Promoure l’accés de les persones joves a la cultura com a forma de cohesió social i de participació activa a la societat.
  • Mantenir i reforçar la col·laboració entre els diversos agents que treballen amb els joves per tal de compartir recursos, oportunitats i objectius en les accions

Aquests objectius s’emmarquen dins dels reptes del Pla Nacional de Joventut de Catalunya que es resumeixen en cohesió, cultura, autonomia, educació, ocupació i habitatge.

Aquest pla està fet i pensat amb i per als joves llagosterencs. La seva implicació i ajuda en l’elaboració és una mostra de la participació de la ciutadania per la qual sempre hem apostat.

Reglament Municipal de la Gent de Pagès

Continuem parlant de participació i ho fem celebrant l’aprovació definitiva del Reglament del Consell de la Gent de Pagès. Aquest òrgan passarà a formar part del ventall de consells participatius del municipi.

Llagostera gaudeix d’una gran zona rural, on hi viu part important de la població i les seves aportacions són vitals per a la nostra forma d’entendre la política municipal. Ja hem dit en moltes ocasions que per nosaltres és cabdal que la ciutadania compti amb espais deliberatius on tractar propostes o problemàtiques concretes.

La participació ha estat, és i serà un dels eixos principals del nostre projecte a l’Ajuntament: l’impuls dels nous consells participatius, les consultes populars o la renovació del Reglament de Participació en són exemples.

Per tot això, celebrem que, amb l’aprovació definitiva d’aquest reglament, es creï el Consell Municipal de la Gent de Pagès.

Reglament per a l’adjudicació dels habitatges municipals

La lluita contra la problemàtica de l’habitatge és també un dels pals de paller del nostre govern. Durant el nostre mandat el parc d’habitatge municipal s’ha vist incrementat de forma molt important. Actualment, entre els pisos de propietat municipal i els que ens han cedit diferents propietaris, ens encaminem a la gestió de més de 20 habitatges.

El que vam aprovar inicialment en aquest ple és un reglament que regula com han de ser les adjudicacions d’aquests habitatges. La realitat és que tot i estar molt contents amb l’augment de pisos disponibles, aquests no són suficients per fer front a la greu problemàtica que tenim a Llagostera, i tots ells acaben destinats a cobrir emergències d’habitatge.

Com solem fer habitualment aprofitarem les últimes línies d’aquest text per convidar-vos a assistir als plens de forma presencial. A més a més aquest mes de març hi haurà partida doble de plens, ja que n’hi haurà un d’extraordinari el proper dia 15 de març.