Inici General Comentari del Ple del 25 de setembre

Comentari del Ple del 25 de setembre

1783

Comencem el curs polític i ho fem des d’una posició molt diferent a la que teníem l’any passat. Actualment, juntament amb la formació CUP-Alternativa, formem part del govern. Tot i això estem determinats a continuar essent al carrer, en contacte directe amb la ciutadania, com hem estat fent aquests darrers anys. Per aquesta raó, agraïm a l’equip d’El Butlletí aquesta finestra que ens obre després de cada ple.

El ple del mes de setembre va arribar ben farcit de punts. Com sempre fem, i per no fer feixuc el text, ens aturarem només en alguns d’ells. El primer, creiem que ha de ser la modificació de plantilla que hem proposat des del govern per tal d’incloure una plaça de tècnic informàtic.

Ampliació de plantilla

Una de les primeres decisions que vam prendre quan vam entrar a l’Ajuntament va ser impulsar unes reunions de caps d’àrea. Aquestes reunions es convoquen de manera periòdica i ofereixen un espai on generar sinergies i cooperació entre els diferents serveis del consistori. I precisament en una d’aquestes reunions va ser on es va manifestar de forma generalitzada la necessitat de contractar un informàtic a jornada completa.

Actualment l’assessoria informàtica la fa una empresa externa de la feina de la qual estem molt satisfets. El problema és que el parc informàtic de l’Ajuntament és tan gran que és necessari ampliar el nombre d’hores de dedicació per tal de gestionar-lo i solucionar els problemes que se’n derivin.

Amb l’acord que vam presentar al ple podrem iniciar els tràmits per a poder contractar-lo. En concret s’iniciarà el concurs públic per tal que la persona que es tregui la plaça pugui incorporar-se a principis de l’any vinent.

Un pressupost heretat

Un altre dels punts importants que vam presentar en aquest ple és una modificació de crèdit per tal de poder fer front a les necessitats econòmiques de l’Ajuntament fins a final d’any. Com bé sabeu, actualment l’equip de govern està treballant amb un pressupost heretat del govern anterior.

En aquest pressupost hem detectat algunes mancances que s’havien d’esmenar. En concret hi havia una previsió massa optimista dels ingressos i també faltaven diners per afrontar algunes actuacions previstes. Per aquesta raó s’han hagut de retocar els comptes per tal de poder fer front a totes les obligacions.

Mentrestant, estem treballant en el pressupost de l’any que ve, uns comptes que s’elaboraran segons un programa consensuat amb els nostres socis de govern i que permetrà fer unes polítiques d’acord amb el nostre model de poble.

El consistori en ple presenta tres mocions

Aquest darrer es van presentar tres mocions conjuntes. La primera d’elles provenia de Vicepresidència de la Generalitat i promovia la defensa dels drets civils i polítics. Un dels acords que agafem com a consistori és el compromís de formar els nostres treballadors perquè cap ciutadà vegi malmesos aquests drets.

La segona era una resposta a la famosa carta que Endesa va enviar als ajuntaments reclamant la meitat dels impagaments per pobresa energètica. Aquesta moció va sorgir d’una trobada d’alcaldes, de tots colors, a Terrassa. A la moció reclamem al Govern de la Generalitat que lideri políticament la defensa dels drets energètics i posem de relleu la vigència de la Llei 24/2015 aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya.

Finalment, la darrera moció era per adherir-nos a la vaga pel clima que es va celebrar el passat 27 de setembre. A més a més es prenien alguns acords en relació al compromís de Llagostera per tal de vetllar pel canvi climàtic. En aquest aspecte l’actual govern hi està totalment compromès.

Totes tres mocions són d’una importància cabdal i volem destacar el fet que es poguessin presentar de forma conjunta. És important que aquesta unitat enfront a algunes línies vermelles es mantingui. Per això agraïm a la resta de partits la seva predisposició.

L’ascensor a l’Ajuntament

Els darrers mandats, el grup d’Esquerra Republicana ha estat reclamat en diverses ocasions la construcció d’un ascensor a la casa consistorial. L’existència de barreres arquitectòniques és una preocupació per a nosaltres i per tant estem determinats a eliminar aquestes barreres, en els espais en què tenim incidència. I l’Ajuntament és el lloc més emblemàtic on cal treballar-hi.

Malgrat això, un cop a l’ajuntament hem tingut informacions de què no disposàvem com a oposició. I, com ens temíem, el Departament de Cultura de la Generalitat no ha donat suport a la construcció de l’ascensor. Per això plantegem una solució provisional, consistent a muntar una plataforma elevadora per tal que les persones que es desplacen en cadira de rodes puguin pujar i baixar les escales de l’ajuntament amb total autonomia.

Protesta per les recents detencions

Tots som conscients dels lamentables fets que s’han donat aquests darrers dies. Davant les detencions i la interessada relació entre la legítima defensa de l’independentisme i el terrorisme, l’equip de govern va llegir un petit manifest el mateix dia dels fets. Aquest manifest va ser reproduït el dia del ple, amb el suport del grup municipal Junts per Llagostera.

Volem, finalment, deixar constància que totes les propostes que vam defensar al ple estan consensuades amb el nostre soci de govern, CUP-Alternativa, i que estan en consonància amb el programa de govern que en breu farem públic.