Inici Política i Societat Comentari del ple de setembre de 2020

Comentari del ple de setembre de 2020

1056

El darrer mes de setembre ens trobàrem novament a la sala de plens però aquest cop sense públic, a porta tancada, a causa de les restriccions sanitàries establertes en limitacions d’aforament.
Com bé han anat els darrers plenaris presencials, amb l’Alcalde, el Secretari i els portaveus a la taula presidencial amb la resta Regidors i Regidores al lloc del públic per així poder mantenir les distàncies.
En aquest darrer plenari es varen debatre diferents punts de l’ordre del dia, que en destacarem els més rellevants, com ara iniciar el Registre Municipal d’Entitats, on actualment es disposa d’un excel essent un xic poc seriós al només contemplar el nom de l’entitat, el president o presidenta i poc més.
Llagostera és un municipi molt ric amb entitats, és oportú aprovar un registre on s’actualitzin les dades quan hi hagi canvis dels càrrecs, i de pas servirà perquè quan algun llagosterenc o llagosterenca vulgui presentar una moció al Ple del Consistori; redueixi un nombre de centenars de signatures a unes poques del registre d’entitats, com així contempla la normativa de participació vigent.

Ara Llagostera, Caldes de Malavella i Cassà de la Selva deixen de ser pobles veïns enfrontats, com deia la dita popular, per ser uns pobles units i sumar esforços en la millora de la Seguretat Ciutadana, amb la creació d’un conveni de col·laboració entre les Policies Locals dels tres municipis.
El conveni contempla la compra de material conjunt, controls compartits, assistència als municipis en moments de màxima necessitat, etc.
Quan un sol cos de policia no pot assumir els costos de certs materials, tenim la necessitat de sumar esforços i millorar en tot el que sigui necessari per vetllar per la seguretat de les persones.
Un conveni aprovat per unanimitat, consensuat entre els tres municipis, que inicialment vàrem proposar des dels Socialistes de Llagostera, fa més d’un any i mig, però que es va quedar en el tinter. On un dels nostres companys Socialistes que forma part del Govern de Cassà de la Selva, i ara s’avança per així sumar.

Des del govern d’ERC i CUP-ALL ens varen presentar per aprovar dues modificacions de crèdit, una inicialment aprovada a la Junta de la Residència Josep Baulida i una altra amb uns punts a destacar com la reparació de l’acumulador del Camp de Futbol que molt abans de l’estiu ja era a l’espera i l’adquisició d’una cinquantena d’obres d’art del pintor Emili Vilà, una adquisició que passa a formar part del patrimoni cultural del municipi, que preguem i de fet així ho vàrem fer constar que no es quedin per la prosperitat en un armari tancat.
Unes obres que passen a ser del poble i pel poble, que les puguem gaudir en una o diverses exposicions.
Mentre es cerca, un local expositiu, proposem que es realitzi una exposició virtual com bé de fet s’ha realitzat en altres casos en el confinament.

Seguidament i per acabar voldríem destacar les dues mocions presentades pel grup de JuntsxLL, una moció referent a la neteja del municipi on de fet no només els polítics en som conscients sinó la població en general de la mancança de neteja en certs punts del municipi.
Pel fet que veiem la pròpia moció un pèl fluixa, en parlar de manca de recursos. Una “coletilla” per excusar la manca d’alguna cosa, vàrem voler aportar la nostra opinió.

Quan la Brigada municipal en ple confinament han treballat al 50% per diferents motius i no se’ls hi ha reforçat com cal, com de fet en altres ocasions i altres àrees s’han reforçat amb personal vingut del SOC o bé persones que realitzen treballs socials al municipi. Una mancança que cal reforçar, per poder tenir una Llagostera més neta, més florida i amb menys brutícia i menys herbes a les voreres.
Un dels punts que es reclamava a la moció era una campanya de conscienciació, que de fet es fa realitzar fa escassos mesos però ineficient, per això els i les Socialistes per Llagostera, reclamem la incorporació d’agents cívics, on realitzin una d’aquestes tasques com la d’informar a la ciutadania.
Val a dir, uns minuts abans de l’inici del ple, en junta de portaveus, PSC per Llagostera vàrem remarcar la necessitat dels agents cívics.

I la sorpresa al mateix ple, JuntsxLL, es fan pròpia la idea dels agents cívics. No direm que no a les bones propostes de la resta de grups municipals, si són bones pel municipi; ens sumarem perquè es tirin endavant.
Però el que està clar que no ens apropiaríem de les propostes de ningú. Dit això, ho deixem perquè cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

I per acabar l’última moció de JuntsxLL, referent al camp de futbol municipal, com els darrers anys hi ha overbooking d’equips, reclamen es llogui un cap alternatiu, quan a Llagostera un dels clubs disposa de 8 de 23 equips de fora del municipi.
Fent ús de les instal·lacions municipals, que paguem tots els i les ciutadanes de Llagostera amb els nostres impostos.
I aquesta problemàtica, fa massa temps (que …) essent; per manca d’un reglament on s’estableixi l’ús i l’absorció de les instal·lacions esportives municipals.
On cal definir, si són únicament per usuaris de Llagostera o seguim pagant com fins ara als de fora.

Seguim sense reclamant, per això no la vàrem aprovar, perquè votar-hi a favor és seguir fent el que es feia fins ara, però tampoc hi vam votar en contra per falta d’un reglament ferm.