Inici Política i Societat Comentari del ple de setembre

Comentari del ple de setembre

745

El dret de l’habitatge és un dret fonamental per a qualsevol ciutadà, però de vegades sembla que és un dret que es queda en paper mullat veient famílies desnonades per no poder-ne fer càrrec de les despeses hipotecàries. És una de les prioritats que hem de tenir sense renunciar-ne en cap moment, per això cal fer-ne bona política i treballar conjuntament creant consensos entre totes les forces en representació a l’ajuntament.
En el darrer ple del mes de setembre vàrem aprovar dues mesures, per continuar realitzant polítiques en aquesta matèria, per pal·liar amb les problemàtiques de l’habitatge a Llagostera.

Vàrem aprovar el lloguer d’un habitatge per part de l’Ajuntament, que esperem que de forma imminent sigui ocupat per una família en necessitats urgents. Encara que inicialment des del govern es va informar que seria destinat per lloguer social, amb un preu baix per famílies que no puguin arribar a pagar el cost del mercat actual.
Però actualment l’Ajuntament no té cap mena de reglament on es contempli el lloguer social, un reglament que hem reclamat que es realitzi de forma consensuada el aviat possible.

Hi ha la necessitat d’aquest reglament per poder establir uns criteris justos i equitatius de quines famílies poden accedir al lloguer social, uns topalls, preus, etc.
Com hem repetit en més d’una ocasió improvisant, sense tenir res clar de cap a on anem ni de com ho farem.

Si parlem del lloguer un altra problemàtica més que coneguda a Llagostera, disposar d’habitatges a un preu assequible és una tasca cada dia més llarga i feixuga i de vegades impossible per moltes persones.
Els darrers anys, on la construcció ha fet fallida explotant la bombolla immobiliària, la bombolla s’ha tornat a inflar més que mai però en aquest cas en el lloguer.
Ens trobem en una etapa on l’oferta és molt baixa i els preus que en alguna ocasió podríem dir que sobrepassen l’ètica. 

Per aquest motiu hem sol·licitat a la Generalitat declari durant els pròxims 5 anys Llagostera com a municipi d’habitatge tens, on l’ajuntament podrà establir per zones uns topalls de renda màxima, per així com a mínim desinflar un xic la bombolla.
Som conscients que la llei es va aprovar fa un any i escàs al parlament, una llei que penja d’un fil, a causa de com bé varen pronunciar-se des dels assessors jurídics del parlament no és competència de la Generalitat.
Som conscients de la necessitat que hi ha a Llagostera i la vàrem aprovar per unanimitat, i esperem que prosperi pel bé de la ciutadania que no pot accedir a un lloguer assequible.

Un dels punts a destacar va ser l’aprovació definitiva dels costos de l’aigua, on els Socialistes per Llagostera ens vàrem abstenir com ja vàrem fer amb anterioritat, pel fet que és una puja on les dades són les facilitades per l’empresa concessionària Aqualia, on creiem que es podia haver realitzat una auditoria per part de l’AMAP – Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública) que ens vàrem adherir a posterior de realitzar l’aprovació provisional. Com bé els vàrem reclamar en diferents ocasions, les coses les fan totalment a la inversa.

Per acabar no volem deixar de dir que sempre escoltem les necessitats de la ciutadania, per aquest motiu a l’acabar el ple no podem estar sense llençar una bateria de preguntes.
Perquè veiem que hi ha problemàtiques que s’allarguen massa, com les inundacions a uns veïns al carrer Marc Antoni de Llagostera residencial, el marcador del camp de futbol, la licitació del bar de camp de futbol, les llums de les antigues pistes de la petanca, l’àrea d’autocaravanes tancada els dijous de mercat, etc.