Inici General Comentari del ple de maig de 2022

Comentari del ple de maig de 2022

873

La darrera setmana del mes passat vam celebrar el ple mensual corresponent al mes de maig. Com sempre agraïm al Butlletí que ens cedeixi aquest espai per tal de poder expressar la nostra visió. A més a més aprofitem per convidar a tothom a participar del plens, que es poden seguir de forma física o virtual a través de Llagostera Ràdio o el canal de YouTube de l’Ajuntament.

Gratuïtat de P2

Com sempre passa, en els plens hi ha punts més rellevants que d’altres, i en aquesta ocasió n’hi ha un que creiem que suposarà una gran avantatge per les famílies llagosterenques.

En concret parlem de l’adaptació l’ordenança municipal que regula l’aportació econòmica que fan les famílies per sostenir el servei educatiu de les llars d’infants. Com molts  sabreu, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que a partir del proper curs 2022-2023, es farà càrrec de la part que paguen les famílies per a l’escolarització dels infants d’I2, antic P2, a les llars d’infants.

Ras i curt, el servei serà gratuït per a les famílies. A més a més, la previsió és que la Generalitat també assumeixi els costos dels altres cursos durant els propers anys.

Aquest fet ha generat un augment generalitzat a tot el país de demanda de places per aquest motiu. Al nostre municipi tenim la sort de tenir dues llars d’infants municipals, i això garanteix que totes les famílies que tinguin infants preinscrits el curs que ve a Infantil 2 podran gaudir d’aquesta gratuïtat.

Si entrem més a fons en la qüestió, la Generalitat finançarà el cost corresponent a l’escolarització de setembre 2022 a juny 2023. Per tant, a partir del curs vinent, les famílies dels infants nascuts l’any 2020 tan sols hauran d’abonar la taxa en concepte de quota mensual del mes de juliol i les despeses derivades de serveis opcionals (servei Bon dia, servei de menjador i Acollida de tarda).

Cal recordar, però, que l’ajuntament segueix assumint un terç del cost del servei per a cada infant. Òbviament si hi ha un augment del nombre d’infants inscrits, que hi serà, això suposarà també un augment de la despesa per part de les arques municipals.

Consell municipal d’Infants

Aquest òrgan participatiu de nova creació ha acabat la seva primera edició amb infants de les dues escoles i valorem molt positivament el seu funcionament. De fet ha estat un goig veure l’evolució de l’espai i de les aportacions dels nostres joves.

La voluntat d’aquest consell és que els infants puguin decidir qüestions del municipi. Que coneguin una part dels pressupostos i es responsabilitzin d’allò que decideixin. Que aprenguin què és la democràcia exercint-la. Enguany, d’entre totes les opcions que se’ls va proposar van decidir escollir i contractar una activitat de la Festa Major. En concret van decidir organitzar un joc de Paint Ball que va tenir una gran afluència de participants i de públic.

Festa major 2022

Durant el ple també vam aprofitar per convidar a tothom a participar dels actes de la Festa Major 2022. Un cop superada la part més dura de la pandèmia de la COVID se’ns presentava una festa que podríem considerar “normal”, la primera d’aquesta legislatura.

Si que volem aprofitar aquest text per agrair a tot el personal de l’ajuntament que fa possible aquesta Festa Major. No només el personal de l’àrea de festes, sinó també la brigada i els tècnics d’urbanisme i enginyers. Tenen tot el nostre reconeixement per la feina que fan.

Esperem que hagueu pogut gaudir de tots els actes previstos per a aquesta Festa Major 2022.