Inici General Comentari del ple de gener

Comentari del ple de gener

659

L’inici del 2022, tocat encara per la pandèmia de la covid, no sempre porta males notícies, sinó que en aquesta ocasió unes de ben bones per a la ciutadania de Llagostera. L’Ajuntament amb el conjunt de tots els grups municipals en representació aprovem el pla local educatiu 360. Un pla local molt ambiciós, on l’educació es visualitza molt més enllà del que estem acostumats a creure.

Perquè creure que només s’educa i s’aprèn als centres educatius és un error de tradició, que volem canviar la seva percepció.

D’aquí al fet que apostem per crear sinergies entre diferents agents al municipi, connexions per a la cohesió social entre diferents i iguals, on l’equitat i la igualtat d’oportunitats són les prioritats principals. L’aprenentatge és al dia a dia al llarg de la vida, en diferents àmbits, en diferents moments, com bé diu la dita mai te’n aniràs a dormir sense haver après alguna cosa nova.

Tenim la gran fortuna de pertànyer a Llagostera, un municipi implicat, amb un nombre important d’entitats de tota mena, diversos clubs esportius, escoles d’idiomes i de reforç, etc.; un municipi on s’educa i s’aprèn més enllà. Amb aquest nou pla local el que es pretén és interconnectar tots aquests coneixements entre si, creant un model molt més extensiu.

Encara parlant d’educació s’ha creat el consell d’infants municipal, on els infants podran disposar el poder de decisió, on la democràcia es pot palpar, ser una realitat i les decisions dels infants podran dur a terme accions a Llagostera. Un consell on la participació d’alumnat de l’Escola Lacustària i Puig de les Cadiretes podran implicar-se en la política local.

Al darrer ple vàrem presentar una moció de tots els grups municipals per a la instal·lació de llambordes Stolpersteine en record de les persones de Llagostera que varen patir la barbàrie, deportades a camps de concentració nazis, un homenatge per a la memòria històrica, un homenatge de deute social. Sobretot en moments com els que vivim actualment on el populisme de l’extrema dreta continua creant discursos d’odi al món.

No voldríem acabar aquest comentari sense fer esment al fet que ens preocupa que en dates assenyalades de festivitats de Nadal no disposem de serveis essencials com la salut en el CAP, que no es responguin els arbres que s’han anat eliminant al llarg dels anys per malaltia, la manca de manteniment del pipican, etc.

Els i les Socialistes ens sumem a tot allò que sigui bo per a la ciutadania de Llagostera com hem continuat fent al llarg del mandat, però també reclamem el que veiem que cal reclamar.