Inici Política i Societat Comentari del ple de febrer

Comentari del ple de febrer

1334

A l’Ajuntament de Llagostera es treballa i realitzen tasques a llarg termini, pel bé de la ciutadania d’avui i la de demà, i al darrer ple del mes de febrer en tenim un exemple clar.
Vàrem aprovar l’ADHESIÓ AL PACTE D’ALCALDIES PER A L’ENERGIA I EL CLIMA.
Mirem al futur per a la realització de polítiques mediambientals amb un pla d’acció, per treballar i apostar per l’energia sostenible i la lluita per reduir la vulnerabilitat del planeta davant les diferents conseqüències del canvi climàtic.


Un pla amb un seguiment periòdic bianual on es comptarà amb la col·laboració de la Diputació de Girona, com a principal coordinadora de les Comarques Gironines.
On s’inclourà un inventari base d’emissions i una avaluació de les vulnerabilitats i riscos al canvi climàtic.


Un pla per a reduir les emissions de CO2 en més d’un 40% fins l’any 2030, com així ho estableix la Comissió d’Energia de la Unió Europea, on Llagostera és municipi d’un dels estats membres.

Hem de treballar tots i totes conjuntament, vetllar per una energia neta, verda, sostenible, accessible per a tothom.

Pel bé de tots i tots i sobretot pel bé del Planeta, és feina dels ajuntaments però també de tota la ciutadania!!


De vegades la política és qüestionada per manca de transparència, i l’Ajuntament s’ha establert el reglament ètic pels càrrecs públics, que de fet existeix des del 2016, però per unes causes o d’altres els dos governs, tant el sortint com l’actual, ho han anat deixant fins a dur-lo a l’aprovació a inicis del 2021.


Un reglament on s’estableix clarament que els polítics, indistintament siguem oposició o govern, n’hem de fer ús sense cap mena d’excepció.


A partir d’ara constaran en el portal de transparència del web de l’Ajuntament totes les reunions amb empresaris, entitats i qualsevol persona amb qui ens reunim els càrrecs electes amb els horaris, temes i altres a tractar, al llarg del mandat com a electes.

I el que està clar, i hauria de ser més que evident, no acceptar regals, àpats, viatges i altres pel fet de ser uns servidors públics. I si n’hi ha que no siguin d’ús personal i declarats en el mateix portal.

I sobretot actuar amb l’objectiu d’aconseguir la satisfacció dels interessos generals de la ciutadania, que es fonamenta en la imparcialitat i l’interès comú, i mai cap als interessos personals.