Inici General Comentari del ple d’abril

Comentari del ple d’abril

580

Portem gairebé tres anys de mandat i continuem amb la nostra línia de treball pel municipi, treballem per millorar el dia a dia de la ciutadania de Llagostera.
En cada ple realitzem una bateria de preguntes al govern perquè trobem que hi ha molta feina a fer, en algunes ocasions per manca de rigorositat i compromís.
Com és el cas del consell de promoció econòmica, on se’ns ha traslladat en diverses ocasions a tots els membres, que seria un consell de treball molt actiu, amb una periodicitat o bé mensual o bimensual.
Doncs la realitat està molt allunyada, l’últim va ser a inicis de novembre amb la presentació de la campanya de Nadal, ha plogut molt des de llavors i ara com ara encara restem a l’espera de tenir notícies de la nova web de promoció econòmica, que pot ajudar molt a promocionar comerços, restauració empreses i negocis locals, turisme, etc.

Continuem sense acabar d’entendre quin criteri hi ha sobre les males herbes als escocells, depenen de la zona nens sense cap rastre d’herbes i d’altres amb unes herbes que superen en alguns casos els dos pams. Per descomptat, que pel govern tot té una explicació, ja que l’explicació la més senzilla de món: si són males herbes maques es deixen que vagin proliferant , si no es retiren.
Només cal fer un passeig per Llagostera i veure que les que proliferen a les voreres deuen ser maques, però com tota bellesa depèn dels ulls que les mirin, però miri qui les miri, unes herbes que s’expandeixen més enllà del seu origen com en el cas de les voreres , no són maques sinó senyal de deixadesa.

Com a Ajuntament en algunes ocasions es presenten mocions, majoritàriament moltes de les mocions que presenta el govern van en la línia de mostrar un posicionament polític que no van més enllà que fer d’altaveu d’altres que les presentem els grups de l’oposició per proposar al govern certes actuacions i d’altres de forma conjunta per tots els grups municipals amb representació al consistori. Doncs creiem que una gran majoria haurien de tenir un recorregut, a part del debat al ple.
Per aquest motiu vàrem preguntar pel seguiment, que creiem que cal fer dels talls de subministrament elèctric a les urbanitzacions, sobretot Selva Brava i Font Bona. On a través d’una moció aprovada per unanimitat, instàvem a la Generalitat de Catalunya i a Endesa, que vetllin pel manteniment de les línies elèctriques i acabin amb els talls elèctrics que afecten contínuament als veïns i veïnes d’aquestes urbanitzacions.
Un seguiment, que sembla ser que no és gaire continu, només l’excusa que hi ha persones que es connecten a la línia de forma fraudulenta augmentat el consum i fent saltar la llum.

Per continuar parlant de mocions aprovades i presentades de forma conjunta, que creiem que cal més recorregut, mostrar a la ciutadania que cal apostar pel transport públic, sostenible que connecti el territori amb la capital, realitzar jornades informatives com altres ajuntaments, i on en el nostre es va presentar i aprovar una moció per tractar aquest tema el 31 de març de 2021 en suport al Tren-Tram de la Costa Brava, cal treballar.

Restem a l’espera dels nous horts comunitaris, que sembla que hi ha un canvi de criteri, on inicialment era una proposta d’uns 1500m2 en una ubicació propera al veïnat de Sant Llorenç on finalment, no se sap on ni les dimensions reals.

Sorpresa rere sorpresa, la pròpia regidora desconeix si la zona d’esbarjo per a gossos al costat del cementiri es desinfecta, si es du a terme amb periodicitat i quin tipus de desinfecció es realitza si és el cas que es realitza.
No voldríem acabar per destacar un mal costum que hi ha en algunes entrades als aparcaments particulars, la instal·lació de tubs metàl·lics per millorar l’accés a l’habitatge dels vehicles, Les persones improvisen una accessibilitat amb tubs , però aquest poden fer que algú prengui mal a l’intentar baixar de les voreres, que hi hagi una mala circulació de les aigües en casos de pluja per acumulació de fulles, sorra o brutícia en general, etc.
Però que cal que l’administració hi posi remei, cercant solucions, perquè facilitar l’accés als vehicles no ha de ser una cosa de la ciutadania sinó del mateix Ajuntament.

Recuperem per part del govern d’ERC i CUP-ALl la tendència a la improvisació contínua que en tantes ocasions hem denunciat.
Continuem demanant a aquestes alçades del mandat, rigorositat.